Pride Park åpner på Rådhusplassen og byr på Melodi Kvasi Grand Prix, skeiv kunst og debatt. Glem heller ikke premiere på «Circus Fagott» på Chat Noir.

Utstilling: Åpen kunst
Åpen kunst er en del av Skeive Kunstneres kollektivutstilling for bildende kunst i forbindelse med Skeive dager. Fire personer fra Skeive kunstnere stiller ut på Bjerke: Marc Kiska, Marianne Strøm, Nils Riedl og Turid K. Steinagard. Kl 10 – 18

Bjerke Deichmanske Bibliotek
Trondheimsveien 275

Utstilling: Åpen kunst
Holmlia Deichmanske Bibliotek, kl 10 – 18
Holmlia sentervei 16

Utstilling: Åpen kunst
Bjørnholt Deichmanske Bibliotek. Utstillere på Bjørnholt er Ida Egeberg, Marianne Strøm, Nils Riedl og Ole Villund. Kl 10 – 16
Slimeveien 17

Utstilling: Åpen kunst
Majorstuen Deichmanske Bibliotek, kl 10 – 18
Harald Hårfagres gate 2

«Cirkus Fagott»
Premiere på Oslo Fagottkor og Ingrid Bjørnovs «Cirkus Fagott» på Chat Noir. Kl 21, kr 300.
Klingenberggata 5

Pride Park, onsdag 23. juni

Kl 15:30: Pride park åpner

Kl 16: Offisiell åpning av Pride park ved Oslo-ordfører Fabian Stang

Kl 21 – 23: Damebar: Dj

Kl 20 – 01: Housebar: Dj Mauricio (Brazil)

Skeiv Ungdom i Pride park
Kl 16 – 01: Chilling på ungdomsområdet hele dagen.
Kl 19 er det kick-off-party for ungdomsområdet med skeiv quiz og mye annen moro. Ta med en venn og kom.

LLH i Pride park
Kl 16 – 01: Kom innom LLHs stand og delta i den store jubileumskonkurransen med fine premier, og få informasjon om LLHs arbeid, still spørsmål og kom med dine tilbakemeldinger. Få deg en jubileums t-skjorte (gratis ved innmelding) eller følg med på den innholdsrike historiske presentasjonen.

Kl 15 – 17: Jurist på stand: Hvordan blir man medmor? Hva plikter arbeidsgiver å gjøre med homohets på jobben? Hvilke rettigheter har transpersoner? LLHs jurist svarer på disse og andre spørsmål om lhbt og juss, innenfor områder som familierett, barnerett, diskrimineringsrett, skolerett, arbeidsrett, helserett osv.

Kl 17 – 19: Familienettverket: Tradisjonen tro stiller familienettverket opp med vaffeljern og røre. Er du i familie med en homofil og sitter inne med spørsmål du ikke tør stille? Ta en deilig vaffel og slå av en god prat med oss.

Kl 19: Musikkverkstedet Skeive Toner inviterer deg til en kikk og lytt på hva vi driver med. Vi framfører noen originale låter og fortelle om oss selv.

Debatt: Transpersoners vern
Kl 16 – 18 i damebaren
Likestillings- og diskrimineringsombudet møter «Jentene på Toten». Stand-up-forelesning av Claes Schmidt/Sara Lund, kjent fra TV-serien.
Paneldebatt: Har transpersoner i Norge for dårlig diskrimineringsvern? Ombudet utfordrer en rekke politikere og aktivister.

Drag king-workshop
Kl 18 – 21: Drag king-workshop i Damebar:
Du følger Noen Karers forvandlig fra kvinner til drag kings. Hva med å forsøke en liten forvandling selv. La sminkøren gi deg et mer maskulint ansikt – kanskje med en kledelig bart?

Skeive Kunstnere i Pride park
Kl 18 – 23: Hva betyr «etnisk» og hva er egentlig «en annen kultur»? Og har dette noe med kjærligheten å gjøre? Kanskje får du noe av svaret i Kulturteltet. Skeive Kunstnere har invitert fire gjesteutstillinger som reflekterer mangfoldet i vår skeive verden:
«Samisk homofili»: dikt og foto ved Kenneth Hætta
«Thailand»: foto ved Rolf Flatmo, Morten Sortodden og Andres Lekanger
«Afra Kenya»: dikt og foto fra organisasjonen Artists For Recognition And Acceptance
«Latino Drag Queen»: foto ved Alejandro Gysling
I Kulturteltet finner du også kollektivutstillingen «Åpen kunst» med verker av 38 andre kunstnere.

Melodi Kvasi Grand Prix
Kl 20 – 22: Melodi Kvasi Grand Prix i Festivalteltet:
Et utall av artister framfører sine grand prix-favoritter sammen med et stort husband, korister og dansere. Produsent er Desiree Hafstad.

Info og fullstendig program: skeivedager.no