Skuespilleren Kieron Richardson, best kjent fra rollen som Ste Hay i den britiske tv-serien Hollyoaks, står frem som homofil.

«Jeg er veldig komfortabel med det. Vi lever ikke i steinalderen lenger, vi elsker i det 21.århundre. Det er ikke galt og man burde ikke skjemmes over det», sa Kieron Richardson da han for første gang stod frem offentlig som homofil.

Det var i anledning et intervju på det direktesendte tv-programmet «This Morning» på onsdag at Richardson annonserte at han var homofil da han avslørte at karakteren hans i den britiske ungdomsserien «Hollyoaks» vil innlede et homofilt forhold.

«Jeg er homofil i virkeligheten og som 20-åring aksepterte jeg det selv og nå kan jeg endelig begynne å relatere til min karakter Ste som er 20 år og går gjennom ting som jeg gikk gjennom tidligere», sier Richardson ifølge det britiske nettstedet nowmagazine.co.uk.

Richardson, som spiller Ste Hay i den britiske såpeserien, kom på tredjeplass i den britiske utgaven av «Isdans» tidligere i år. I det direktesendte intervjuet fortalte han at venner og familie lenge har visst at han er homofil, men at han til tross for spekulasjoner ville vente med å si det offentlig.

«Da jeg deltok på ‘Isdans’ spekulerte avisene mye rundt dette og forsøkte å si at de allerede visste det og at jeg gjerne kunne fortelle historien min gjennom dem og bare få det ut. På det punktet handlet det imidlertid mer om konkurransen og å overleve neste uke fremfor å få litt spalteplass», sa Richardson.

I serien, som sendes på TV2 Zebra i Norge, vil småkriminelle Ste i løpet av 2010-sesongen begynne å stille spørsmålstegn ved sin egen seksualitet og innlede en romanse med en annen gutt.

«Nå føler jeg at det er relevant og at historien er relevant til noen av situasjonene i mitt eget liv og kan jeg hjelpe noen som går gjennom det samme, så vil det være en bonus», fortsatte Richardson.

Hollyoaks har blitt sendt på tv siden 1995 og har tidligere blitt kritisert for sin mangel på skeive karakterer. De siste årene har imidlertid den britiske serien hatt flere skeive karakterer og romanser. I 2008 fikk serien blant annet prisen for beste tv-program fra Stonewall på grunn av en skeiv romanse mellom to av de mannlige hovedkarakterene. Tidligere i sommer presenterte også serien sin første transkjønnede karakter.