Homodagene i Vestfold satser friskt og inviterer til åpning av LLH Vestfolds nye lokaler, gallamiddag og parade i Tønsbergs gater.

Homodagene i Vestfold arrangeres i Tønsberg for andre år på rad og er et samarbeid mellom LLH, Skeiv Ungdom og Raballder i Vestfold. På åpningsdagen blir det storfint besøk av fylkesordfører Per-Eivind Johansen og fylkesmannen Erling Lae som får æren av å åpne Homodagene.

– Vi er glade for å ha fått to så sentrale personer til å kaste glans over den offisielle åpningen. Det blir taler, klipping av bånd, kake og musserende eplecider, sier Linda Halvorsen i LLH Vestfold.

Samtidig som Homodagene åpnes inviterer LLH Vestfold til åpning av nye lokaler. Etter å ha tilbrakt de siste 18 årene i samme lokaler gjorde økt husleie og behov for større plass at LLH Vestfold har ordnet seg nyoppussede lokaler i Mølla ungdomshus midt i sentrum.

– Vi er kjempefornøyde med de nye lokalene og vi kunne ikke fått bedre samarbeidspartnere enn Ungdomshuset. Vi har flere muligheter til å arrangere aktiviteter og flere rom som tilrettelegger for rolige og stille samtaler også, sier Halvorsen som tror de nye lokalene vil bidra til å gjøre LLH Vestfold mer synlige.

– Vi har vært i samme lokalene i 18 år og fortsatt er det mange som ikke visste at vi har vært der. Nå holder vi til mer sentralt og kommer i tillegg nærmere ungdommen. At vi er i samme hus gjør det lettere for dem å oppsøke oss.

Utvider med parade

Allerede førstkommende torsdag tjuvstarter Homodagene helgas feiring med skeiv kinovisning av filmen «Med åpne øyne» på SF Kino.

– SF Kino kom med en forespørsel til oss og lurte på om ikke de kunne få være med å bidra til feiringen, forteller Linda Halvorsen i LLH Vestfold.

I likhet med Skeive dager i Oslo, Homodagene i Bergen og den kommende Homouka i Trøndelag, har også Vestfold et homohistorisk perspektiv på feiringen. Lørdag stiller blant annet Åpen Kirkegruppe, HivNorge og Humanetisk Forbund til debatt rundt slagordet «Today, tomorrow» som tar for seg homoarbeid før og nå og ser på hva som bør skje fremover. Når Tønsberg arrangerer sin første parade vil også den ha fokus på at homobevegelsen feirer 60 år.

– Paraden vil jo bli i et mye mindre format enn Skeive dager, men vi kommer til å ha plakater og feire LLHs 60 års jubileum. Det blir spennende å se hvor mange som møter opp, men vi håper selvfølgelig at flest mulig benytter sjansen til å få frem miljøet her og bidra til å synliggjøre oss, oppfordrer Halvorsen.

– Er det viktig er også mindre plasser arrangerer sine egne pride-arrangementer?

– Jeg syns det er veldig viktig at man arrangerer slike arrangement om man har muligheten til det. Det trenger ikke å være i et så voldsomt format, men det er viktig at også små plasser får frem at det er et miljø og at vi er tilstede også her, sier Halvorsen til Blikk Nett.

Foreløpig program:

Torsdag 5.august

Filmen «Med åpne Øyne« på SF Brygga Kino, klokken 19.00.

Fredag 6. august

Åpning av nye LLH-lokaler på Ungdomshuset i Tønsberg med tale fra blant andre fylkesordfører Per-Eivind Johansen og Erling Lae, klokken 17.00.

Ungdomskafé på Ungdomshuset, klokken 20.00 – 23.00

Gallamiddag på Hotell Klubben med underholdning av dragkinggruppa «Noen karer». For påmeldte, klokken 21.00.

Lørdag 7. august

Kafe på Ungdomshuset, klokken 11.00

Foredrag med paneldebatt på Ungdomshuset, klokken 12.00

Paradestart ved Gunnarsbøparken, klokken 15.00

Ungdomskafe på Ungdomshuset, klokken 20.30

Borggårdsball på Haugar Vestfold kunstmuseum, klokken 21.00.

Søndag 8. august

Regnbuemesse, klokken 11.00. Mer info kommer senere.

Brunsj på kafeen i Ungdomshuset, klokken 12.00.

Filmen «Med åpne Øyne» vises på SF Brygga Kino, klokken 15.00

Få plasser igjen til Gallamiddag på fredag. Send mail til vestfold@llh.no eller ring/send sms til 94437027. For mer info om påmelding eller program se llh.no/vestfold.