«No Time To Die»
der lesbiske Lashana
Lynch spiller den nye
007-agenten Nomi, er
spilt inn på Jamaica, i
de skotske høyfjellene
Cairngorms, London,
Færøyene, Norge og
Italia.
«No Time To Die» der lesbiske Lashana Lynch spiller den nye 007-agenten Nomi, er spilt inn på Jamaica, i de skotske høyfjellene Cairngorms, London, Færøyene, Norge og Italia.

Mitt navn er Lynch.
Lashana Lynch.

Publisert

I «No Time To Die» har James Bond (Daniel Craig) forlatt aktiv tjeneste og nyter et rolig liv på Jamaica. Men hans fredelige tilværelse blir kortvarig når hans gamle venn Felix Leiter fra CIA ber om hjelp. Bond avbryter pensjonisttilværelsen for å redde en kidnappet forsker som viser seg å være langt mer forrædersk enn forventet, og han må også ta opp kampen mot Safin (Rami Malek), en mystisk skurk som er bevæpnet til tennene med livsfarlig ny teknologi.

Selv om lite annet i handlingen er kjent ennå (bortsett fra det du kan gjette deg til i traileren), har det vært regnet som «bankers» blant fansen at den kvinnefiendtlige og ganske rasistiske britiske etterretningsoffiseren som ble skapt av Ian Fleming, vil dø på slutten av filmen. Det har lenge ligget i kortene at dette er skuespiller Daniel Craigs siste runde som James Bond, som han første gang spilte i 2005.

Og nylig bekreftet Lashana Lynch (32) at hun er den nye 007 i «No Time to Die». Men responsen fra et høyt mindretall av nettroll har ifølge den britiskjamaicanske skuespilleren vært både ekkel og nedslående. Høyreekstreme giftige Bond-fans har klaget over at hun som svart kvinne, har fått tittelen 007.

I et intervju med engelske Harper’s Bazaar forteller Lynch at hun logget seg ut av alle sosiale medier samme uka og minnet seg selv på at de motbydelige kommentarene ikke handlet om henne personlig. Hun fortalte også at hun har jobbet med forfatteren Phoebe Waller Bridge for å sikre at karakteren Nomi har «et friskt kvinnelig perspektiv» som er «subtilt tegnet, troverdig, kanskje til og med litt vanskelig».

Lynch debuterte først i såpeserien «The Bill» i 2007, og fikk sin første filmrolle i det britiske dramaet «Fast Girls» i 2012. I fjor kunne kinopublikum se henne som piloten Maria Rambeau i superheltfilmen «Captain Marvel». Nå blir hun den åttende 007, og også den første ikke-mannlige og ikke-hvite James Bond. Og kanskje den første ikke-heterofile også. Siden Lynch er lesbisk, går det rykter om at 007-karakteren hennes også er det.

Selv sier Lynch at rollen hennes som Nomi «er en måte å utfordre stereotypiene som låser rase og kjønn».

I 2012 avviste Danie Craig at Bond noen gang kom til å bli homofil. Han avviste også at «Skyfall» antydet at rolleskikkelsen hans er homofil på grunn av scenen der skurken Raoul Silva (Javier Bardem) flørtende stryker over Bonds lår og bryst, mens Bond spør Silva: «Hva får deg til å tro dette er min første gang?».

Craig svarte også kontant nei på spørsmål fra nettstedet E!Online om han noen gang kan se for seg en homofil James Bond: «Fordi han ikke er homofil. Og jeg tror ikke Javiers rollefigur er det eller, jeg tror han ville ligget med hva som helst.»

Men skuespillerkollega Naomie Harris, som spilte Moneypenny i «Skyfall» og også i ««No Time to Die», var mer åpen for en homofil 007 for åtte år siden: «Jeg tror alt er åpent. Alt er åpent. Hvem vet?». Harris, som tidligere har lansert Idris Elba (Stringer Bell i «The Wire, som den første fargede James Bond-skuespilleren, trodde også i 2012 at en kvinne kunne spille Bond i framtida: «Det ville imidlertid ikke vært meg. Jeg tror ikke jeg hadde klart det. Men jeg tror definitivt det kan skje». Harris fikk rett i begge deler.

I den 25. James Bond-filmen er temasangen «No Time to Die» laget og sunget av Billie Eilish, og handler selvfølgelig om svik og død.

Powered by Labrador CMS