Siden oppstarten i 1979 har London Pub i Oslo ønsket homser og lesber velkommen. I dag skal det feires nede i mørket på C. J. Hambros plass. Selv liker London Pub å kalle seg homsenes egen storstue. Og med fylte 30 år skulle det være bevis nok for den betegnelsen.

I kveld, onsdag 30. september skal London Pubs 30 årsjubileum feires med brask og bram.
– Vi inviterer til fest for å feire oss selv, sier Håkon Karlsen, som har vært ansvarlig for deler av underholdningen puben har bydd på gjennom de siste ti årene. Han er blant annet karaokesjefen på London.

Ingen andre utesteder for homofile i Oslo kan vise til samme stabilitet som London. Jevnt og trutt har de åpnet dørene klokka 15 hver dag, hele året.
– Det gjør vi også på jubileumsfesten. Vi lover mange overraskelser, men underholdningen begynner ikke før klokka 20.30, sier han.

Hva kvelden byr på holdes hemmelig enn så lenge, men publikum vil få nærkontakt med kjente navn som Anders Rogg, Max Anus og Gledespikene.
– Det blir noe for enhver smak. Det som er viktig for oss er at stamgjestene og andre hygger seg og opplever en kveld av de sjeldne, selv om det er midt i uka, sier Karlsen og legger til at selveste Wenche med C tar turen innom festen.

Jubileumsfest, London pub, C. J. Hambros plass 5, inng Rosenkrantz’ gate, onsdag 30. september kl. 15–03.30.