60 gjester skal i helgen ha blitt arrestert for å ha vært på homobaren Envy i Nairobi.

Det melder det kenyanske nettstedet Ghafla. Homoseksualitet er forbudt i Kenya, og fengselsstraffen kan bli opp til 14 år.

Lhbt-aktivisten Joji Baro sier til Ghafla at arrestasjonene på baren Envy ikke har noe å gjøre med kenyansk lov. – Det handler bare om å undertrykke synligheten til lesbiske og homofile. Endelig var det noen som skjønte at homofile og lesbiske har penger og vet hvor de vil bruke dem… Det er blant det som er igjen av de små rettighetene vi kan glede oss over – vi har retten til å bruke våre penger hvor og når vi vil, sier Baro til Ghafla.

Så sent som i mars i år sammenlignet talsperson for den kenyanske regjeringen, Aden Duale, homoseksualitet med terrorisme. Likevel skal regjeringen ikke ha ønsket å skjerpe homolovgivningen etter oppfordring fra enkelte parlamentsmedlemmer. De ville ha strengere straffer, inspirert av den nye lovgivningen i nabolandet Uganda. I februar i år signerte Ugandas mangeårig president Yoweri Museveni en kontroversiell lov som innebærer at homofile risikerer livsvarig fengsel.