Kompaniet 71BODIES leker med begrepene virkelighet og fiksjon, ser på konsekvenser av ulike valg og hvilke kropper som er representert på scenen, og foreslår en ny måte å skape skjønnhet på.
Kompaniet 71BODIES leker med begrepene virkelighet og fiksjon, ser på konsekvenser av ulike valg og hvilke kropper som er representert på scenen, og foreslår en ny måte å skape skjønnhet på.

Livet ditt som førsteperson

Kompaniet 71BODIES er aktuelle med sitt nye kunstneriske prosjekt, «In First Person», laget om og av transpersoner fra Norge og Europa.

Publisert Sist oppdatert

71BODIES

The Festival, 17. – 19. september, Litteraturhuset, Kunsthall 3,14 og KRAFT.

The Dance», 24. – 25. oktober, Studio Bergen under Oktoberdans.

Mer info: 71bodies.com, 71bodies på Vimeo, bit-teatergarasjen.no

Det multikunstneriske prosjektet er tredelt. Første del er en ti episoders videoserie, «The House [Digital]», som ble strømmet på nett i august og som du fortsatt kan se på kompaniets kanal på Vimeo. Hver episode tar opp ulike tema knyttet til transkjønn og forholdet til kropp, identitet, venner, familie og samfunnet rundt.

Del to, «The Festival», foregår i Bergen over tre dager i september der målet med opplysningsfestivalen er å spre og utvide kunnskap om transsamfunnet fra et akademisk og teoretisk perspektiv. Programmet inkluderer forelesninger, performance-foredrag og panelsamtaler med blant andre Susan Stryker, aktivist og professor ved Universitetet i Arizona, juristen Erik Mägi, som jobber med lgbtqia+-familierett, aktivist Charlie Black og kunstneraktivist Mathilde Decaen, som også er styreleder i Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens.

Isak, Bart og Daniel.
Isak, Bart og Daniel.

Del tre, forestillingen «The Dance», vises under Oktoberdans i Bergen. Ifølge kompaniet skal publikum tas med på en reise sammen med ni transkjønnede/ikke-binære protagonister der grensene mellom trans/ikke trans, utøvere/publikum og scene/hjem oppheves, og får oppleve forestillingen i førsteperson. Dette er en intim, fysisk refleksjon over emnene som er tatt opp i videoserien «The House [Digital]», og speiler diskusjonene fra «The Festival».

71BODIES som er et transkjønnsinkluderende dans- og performance-kompani i Bergen, står bak prosjektet. Kompaniet ble startet av Daniel Mariblanca (35) som fikk Årets kunstner-pris av Bergen kommune i fjor for arbeidet med kompaniet.

Den profesjonelle danseren er utdannet fra Toulouse CDC (Centre de Développement Chorégraphique) i Frankrike, og har siden 2016 vært ansatt i Carte Blanche – Norges internasjonale kompani for samtidsdans. Parallelt med dette utvikler spanjolen sine egne prosjekter med kompaniet 71BODIES.

Koyote, Silje Haavard, Christer og Bart.
Koyote, Silje Haavard, Christer og Bart.

I 2018 hadde Mariblanca premiere på produksjonen «71BODIES 1DANCE». Forestillingen var en kombinert danseforestilling, fotoutstilling og filminstallasjon basert på livene til 71 transpersoner og ikke-binære.

«Utviklingen av prosjektet har gått parallelt med min egen transisjon. Jeg hadde akkurat kommet ut, og fikk et sterkt ønske om å skape noe som beskrev prosessen», fortalte Mariblanca til Blikk i forbindelse med premieren i Bergen i mars i år.

Nå gir kompaniet 71BODIES og Mariblanca på nytt transtemaet hovedrollen som førsteperson på ulike Bergen-scener denne høsten.

Powered by Labrador CMS