Hatefulle ytringer

Dømt for å hylle Pride-terror

Mann er dømt til 75 dager fengsel for å hylle terroren 25. juni i fjor.

To personer døde og ytterligere 21 personer ble skadet under skytingen. 260 personer har status som fornærmede i saken. Ifølge politiet er det gjennomført 570 vitneavhør. Hendelsen etterforskes som terror.
Publisert

«Fantastiske nyheter!! Skyteepisoden var en helteinnsats og en advarsel om slikt søppel skal vekk! (Hjerteemoji) ANTI-LGBTQ!!».

Dette skrev en mann i 20-årene fra Nordfjord i kommentarfeltet til Avisa Oslo på Facebook 25. juni i fjor. Mannen kommenterte under en nyhetsartikkel om at Pride-paraden var avlyst.

Nå er mannen dømt i Sogn og Fjordane tingrett til 75 dager fengsel på vilkår, for hatefulle ytringer. I prøvetiden på to år må han melde seg til politiet annenhver uke det første året.

To menn blei drept og 23 mennesker skadd under skytingen ved London pub i Oslo natt til 25. juni i fjor.

I retten forklarte mannen at han trodde at gjerningsmannen var etnisk norsk da han skrev kommentaren. Han var «lei av pride-bevegelsen» og mener at han ikke har plikt til å «respektere dem».

Dommerne mener ytringen er klart hatefull og skriver at «det å omtale medmennesker som «søppel» gir et klart uttrykk for at gruppen personer som omfattes er annenrangs og mindre eller lite verd som mennesker».

Mannen er også dømt for å ha kommentert «okey din muslimrotte» under en artikkel på Dagsavisens Facebook-side.

Powered by Labrador CMS