Fri 

FRI må finne ny leder

FRI-leder, Viljar Eidsvik, melder i dag at han ikke stiller til gjenvalg. Ny leder skal velges på landsmøtet den siste helgen i november. 

Avtroppende FRI-leder Viljar Eidsvik orienterte onsdag organisasjonen om at han gir stafettpinnen videre.
Publisert

FRI-leder Viljar Eidsvik orienterte organisasjonen onsdag 4. september om at han gir stafettpinnen som leder videre til nye krefter når landsmøtet avholdes fra 29. november til 1. desember 2024.

Eidsvik ble valgt som politisk nestleder av FRI i desember 2023, og rykket opp som leder i april 2024.

– Det var en god del turbulens i FRI i 2023, men jeg opplever nå at det er ro i organisasjonen. Jeg håper jeg har vært med å stabilisere det hele, sier Eidsvik i en pressemelding, hvor han legger til: 

– Det har vært en ære å lede FRI. Vi har et godt sentralstyre og mange fantastisk flotte og engasjerte folk i fylkesstyrene i FRI. Frivilligheten i organisasjonen vår står sterkt og jeg er veldig glad i FRI og alle menneskene som er engasjert i organisasjonen. 

Åpne hender til fylkeslagene

Leder i FRIs valgkomite, Stine H. Bang Svendsen, understreker også det nå er ro og gode arbeidsforhold i organisasjonen, noe som gir komiteen gode arbeidsvilkår. 

– Med avklaring fra Eidsvik nå – ryddig og i god tid før møtet – kan vi strekke ut åpne hender til fylkeslagene i FRI og alle som er glade i organisasjonen vår, i det valgkomiteens arbeid settes ordentlig i gang, sier Bang Svendsen i meldingen. 

– Det er ro i FRI nå og vi har gode arbeidsforhold i tiden fram mot et helt vanlig og ordinært landsmøte, sier Stine H. Bang Svendsen, leder av FRIs valgkomité.

Valgkomiteen i FRI består av Bang Svendsen, Ingrid Thunem, Kristoffer Gustavson, Elias Halvorsrud og Alexander Sørlie.

– Vi i valgkomiteen er klare til å ta imot innspill på aktuelle kandidater som kan lede FRI neste toårsperiode. Frist for å komme med forslag til komiteen er søndag 27. oktober 2024, men kom gjerne med innspill tidligere, oppfordrer Bang Svendsen.

Fram mot landsmøtet

FRI er en demokratisk medlemsorganisasjon og det er på landsmøtet, som avholdes hvert andre år, at arbeidsprogram, politisk plattform og valg av sentralstyre finner sted. 

Landsmøtet samler 80 delegater fra FRIs fylkeslag – og fylkeslagene avholder i løpet av høsten medlemsmøter med valg av disse. 

Alle saker som skal tas opp på landsmøtet publiseres innen 4. oktober, slik at delegatene har god tid til å sette seg inn i alt før de møtes fysisk i Oslo-området den siste helgen i november. 

Valgkomiteen leverer deretter sin innstilling en uke før landsmøtet avholdes.

– Vi gleder oss til arbeidet og skal nå snakke med hele FRI, og er klare til å snakke med alle som er glade i organisasjonen vår, sier Bang Svendsen i pressemeldingen. 

Tilbake i ny jobb

Avtroppende Fri-leder Viljar Eidsvik har mange års fartstid fra det skeive organisasjonslivet. 

Det siste året har han vært frikjøpt fra sin jobb som rådgiver i Likestillings- og diskrimineringsombudet. 

1. januar 2025 går ferden videre til ny jobb som seniorrådgiver hos Likestillingssenteret KUN, der Eidsvik skal være med på å bygge opp et likestillingssenter for Møre og Romsdal, Vestland og Rogaland. 

– Jeg er klar for nye oppgaver og gleder meg til å arbeide med fagutvikling – som kanskje ligger mitt hjerte aller nærmest. Med overgangen til Likestillingssenteret KUN og flytting til Bergen, og med landsmøte som avsluttes 1. desember kan vi potensielt få en måned overlapp med ny leder. Det håper jeg blir bra, sier Eidsvik.

Powered by Labrador CMS