Uteliv

Baba Bar flytter til Youngstorget

– Dette er beviset på at noe positivt kan skje ut av engasjement og følelsen av å tilhøre et miljø, sier Dana Jdid, som torsdag 3. oktober inviterer til nyåpning av Baba Bar i Pløens gate.

Dana Jdid, grunnlegger av Baba Bar.
Publisert

Det som startet som en vill drøm, en spleis og store ambisjoner, blir nå virkelighet.

Baba Bar pakker ned møblement og tar turen fra Hausmannsgate til sitt nye tilholdssted i Pløens gate i sentrum av Oslo, og inviterer til åpningshelg allerede torsdag 3. oktober og hele helgen.

– Vi har behov for større areal å boltre oss på, og et mere dynamisk sted med lokaler som gir større muligheter, sa Dana Jdid, grunnlegger av Baba Bar, til Blikk tidligere denne uka.

Det var i forbindelse med at baren like før helgen startet en spleis for å sikre seg depositumet som er etterspurt før kontrakt kan skrives. Intet mindre enn 500.000 kroner trengs for at Baba Bar skal kunne realisere drømmene om et nytt hjem.

Levedyktig bar

I skrivende stund nærmer innsamlingen seg 130.000 kroner, hvilket betyr at de ikke er i mål helt. Men det stopper ikke Baba Bar-grunnlegger Dana Jdid og medeier Patrick Jensen.

Spleisen har vist at planene til Baba bar er levedyktige, og nøklene er derfor nå i hende hos Jdid. Dugnaden kan derfor starte med flytting og innflytting slik at alt er klart til åpningsdagen torsdag 3. oktober.

– Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare hva jeg føler nå, sier Dana Jdid til Blikk.

Det som for ett år siden startet som en vest-asiatisk og nord-afrikansk livsstilsbar som gjenspeiler dagens Oslo, utviklet seg fort til også å bli et skeivt utested. En klubb, et møtested og et miljø med stort mangfold.

Nå skal konseptet videreutvikles, og Baba Bar får 200 kvm å boltre seg på i Pløens gate 5.

– For meg er dette stort. Jeg er en følsom, dyp og engasjert syrisk jente. Når jeg ser på verden i dag ... ser hvordan min kultur bombes tilbake til steinalderen og religion fører til krig, så føles hver krone til dette prosjektet, hver likes og fine kommentar, så styrkende, sier Jdid.

– Dette er beviset på at noe positivt kan skje ut av engasjement og følelsen av å tilhøre et miljø. Et miljø som Baba Bar, sier hun til Blikk.

Innsamlingen fortsetter

Åpningsdagen er allerede førstkommende torsdag kl. 16 i Pløens gate 5.

– Denne langhelgen fra torsdag til lørdag blir en direkte fortsettelse av innsamlingen til depositumet. Og vi får nå en fantastisk mulighet til å få inn det utestående beløpet av med hjelp av omsettingen fra baren. Dette har alle som har bidratt seg selv å takke for, sier Jdid.

Spleisen og flyttingen er et eksempel på det unike miljøet Baba Bar har bygget i sin korte levetid, og med større plass lover Jdid og Patrick Jensen mer av det som har gjort baren kjent og populær.

– Innsamlingen er fortsatt viktig. Men det at vi har fått inn nærmere 25 prosent av målet, viser at Baba Bar har tillit i miljøet. Det er miljøet som er livslinjen vår, sier Jensen til Blikk.

Adresse med historie

Når Baba bar flytter inn i Pløens gate 5, er det i et lokale med historisk sus over seg.

I 2016 stengte utestedet Fisk & Vilt akkurat på denne adressa. Stedet gikk inn i historiebøkene som definerende for Oslos uteliv.

Da Natt & Dag skrev om stengingen, ble det blant annet sagt at man neppe hadde hørt om cava eller blogging i Norge om det ikke var for Fisk & Vilt.

Men nå, over åtte år etter at de stengte, skal lokalene på nytt fylles, men nå med et mangfoldig skeivt miljø.

– Fisk & Vilt var en ikonisk klubb, og klubbens historie er en viktig del av Baba Bars videre historie, med tanke på ulike konsepter og mangfoldig musikk. Jeg håper Baba Bar også kan tiltrekke seg noe av Fisk & Vilts gamle klientell. Da blir det en flott miks av mennesker, sier Dana Jdid til Blikk.

Åpningsfest for Baba Bar torsdag 3. oktober kl. 16-03, fredag 4. oktober kl. 15-03 og lørdag 5. oktober 15-03, Pløens gate 5, Oslo.

 

 

Powered by Labrador CMS