Kultur- og inkluderingsminister Abid Raja her sammen med Oslo fagottkor.

Regjeringen gir en halv million til Salam

Kultur- og inkluderingsminister Abid Raja ga organisasjonen Salam en halv million kroner i dag. Samtidig kunne han avsløre at regjeringen starter arbeidet med ny handlingsplan for lhbt-feltet.

Publisert Sist oppdatert

Den årlige mottagelsen i regjeringens representasjonsbolig gikk av stabelen onsdag 24. juni. Antallet gjester var redusert, men til gjengjeld lanserte regjeringen en ny handlingsplan og ga en sjekk på en halv million til organisasjonen Salam.

Kultur- og inkluderingsminister Abid Raja inviterte til en mini-mottagelse i regjeringens representasjonsbolig i Parkveien i Oslo onsdag 24. juni i anledning Oslo Pride.

Representanter fra Oslo Pride, FRI, Skeiv Ungdom, Skeiv Verden og Salam var tilstede. Ekstra stas var mottagelsen for organisasjonen Salam. Kulturministeren hadde med seg en sjekk på 500.000 som han ga til Salam.

Regjeringen takker Salam

– Pengene får de for å kunne fortsette det viktige arbeidet de gjør, sier Abid Raja til Blikk.

– Hver enkelt persons opplevelse av å være skeiv, er unik. Men i mange muslimske miljøer, om ikke de aller fleste, er det ekstra krevende å stå fram. Jeg tror det er vanskelig å forklare majoritetsbefolkningen hvilke brudd det å være skeiv muslim er med det sosiale nettverket man har vokst opp med. Det kan bety brudd med menigheten man tilhører og i mange tilfeller også brudd med familien. Det er en ensom situasjon å stå i. I tillegg kan man bli utsatt for trusler og vold. Arbeidet Salam gjør, som nettverk, kunnskapsbygger og organisasjon, er utrolig viktig for de som er skeive muslimer. De gjør at det er lov å være begge deler. Regjeringen takker Salam for arbeidet de gjør og for innsatsen.

Assisterende generalsekretær i Salam, Thee-Yezen Al-Obaide, er glad for at organisasjonens arbeid blir sett og tas på alvor.

– Beløpet er ikke det viktigste akkurat nå. Det viktigste med dette er legitimeringen av arbeidet vi gjør. Regjeringen legitimerer Salam. Det er «beyond» alt jeg drømte om da vi stiftet Salam i desember 2017, sier Thee-Yezen Al-Obaide til Blikk.

– Regjeringen skal nå i gang med en ny handlingsplan for lhbt-feltet. Den forrige går ut dette året. Vi vet det fortsatt...

Publisert av BLIKK Onsdag 24. juni 2020

Kamp mot rasisme

Abid Raja hadde nok en god nyhet på dagens mottagelse i regjeringens representasjonsbolig.

– Regjeringen skal nå i gang med en ny handlingsplan for lhbt-feltet. Den forrige går ut dette året. Vi vet det fortsatt er steg som må tas, både her hjemme i Norge, men også ut mot verden, sier Abid Raja til Blikk.

– Handlingsplanen vil utformes i dialog med de aktuelle organisasjonene. Det føles naturlig all den tid de vet hvor skoen trykker og hvor utfordringene ligger.

Rasisme har stått øverst på agendaen den siste tiden, også i det skeive miljøet. Tidligere denne måneden tok FRI et oppgjør med rasisme i egne rekker og i miljøet i innlegget "Den skeive bevegelsen må være antirasistisk."

Ifølge kultur- og likestillingsministeren vil kamp mot rasisme også få plass i den nye handlingsplanen.

– Vi må anerkjenne at ulike grupper i Norge som utsettes for forskjellsbehandling, diskriminering og hat. Alle vil tjene på at vi forener kreftene. Vi kan ikke stå på hver vår tue og slåss – noen ganger med hverandre også. Det gir ingen mening. Det er hatet og fordommene vi vil bekjempe, ikke hverandre.

Powered by Labrador CMS