Krever boikott av Adam

Kritikerne mener at Adam som cis-mann, utnytter andre folks misforståelse om at han er trans, og seiler dermed under falskt flagg som minoritet for å oppnå vennskap, kjærlighet og sex.

Publisert Sist oppdatert

DEN AMERIKANSKE FILMEN «ADAM», basert på boka til Ariel Schrag som også har skrevet manus, fikk massiv kritikk i forbindelse med lanseringen i august. Flere skeive krever nå boikott av filmen, og kaller den både trans- og lesbefiendtlig.

Adam (Nicholas Alexander), en 18 år gammel cis-gutt, besøker sin lesbiske storesøster i New York i sommerferien. Her blir den ellers så uerfarne og beskyttede gutten introdusert til søsterens skeive miljø, og til sex og romantikk. Snart forelsker han seg i lesbiske Gillian (Bobbi Salvör Menuez), som tror Adam er en transmann. Adam korrigerer ikke hennes oppfatning, og etter hvert Krever boikott av Adam starter de et slags forhold.

Kritikerne mener at Adam som cis-mann, utnytter andre folks misforståelse om at han er trans, og seiler dermed under falskt flagg som minoritet for å oppnå vennskap, kjærlighet og sex. Kritikerne mener at Gillian som lesbisk lures inn i et forhold med en mann. Når Adam og Gillian har sex ved to anledninger, bruker han med hennes vitende en strap-on første gangen, den andre gangen lyver han og bruker sin egen penis. Kritikerne sidestiller dette med voldtekt fordi Gillian aldri samtykket til, eller fikk vite om dette før senere.

Når Gillian får vite at Adam er cis-mann, aksepterer hun det og forteller at hun alltid har hatt lyst til «å prøve sex med en ekte mann». Dette impliserer at transmenn aldri kan bli ekte menn, og at Gillian så på Adam som en kvinne hele veien. Kritikerne påpeker også at Gillians ønske om å fortsette forholdet med Adam og også date andre menn, trigger fordommen om at lesbiske kan kureres hvis de ligger med menn med penis – noe som allerede har ført til mange voldtekter av lesbiske og bifile kvinner.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS