Krever boikott av Adam

Kritikerne mener at Adam som cis-mann, utnytter andre folks misforståelse om at han er trans, og seiler dermed under falskt flagg som minoritet for å oppnå vennskap, kjærlighet og sex.

Publisert Sist oppdatert

DEN AMERIKANSKE FILMEN «ADAM», basert på boka til Ariel Schrag som også har skrevet manus, fikk massiv kritikk i forbindelse med lanseringen i august. Flere skeive krever nå boikott av filmen, og kaller den både trans- og lesbefiendtlig.

Adam (Nicholas Alexander), en 18 år gammel cis-gutt, besøker sin lesbiske storesøster i New York i sommerferien. Her blir den ellers så uerfarne og beskyttede gutten introdusert til søsterens skeive miljø, og til sex og romantikk. Snart forelsker han seg i lesbiske Gillian (Bobbi Salvör Menuez), som tror Adam er en transmann. Adam korrigerer ikke hennes oppfatning, og etter hvert Krever boikott av Adam starter de et slags forhold.

Kritikerne mener at Adam som cis-mann, utnytter andre folks misforståelse om at han er trans, og seiler dermed under falskt flagg som minoritet for å oppnå vennskap, kjærlighet og sex. Kritikerne mener at Gillian som lesbisk lures inn i et forhold med en mann. Når Adam og Gillian har sex ved to anledninger, bruker han med hennes vitende en strap-on første gangen, den andre gangen lyver han og bruker sin egen penis. Kritikerne sidestiller dette med voldtekt fordi Gillian aldri samtykket til, eller fikk vite om dette før senere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned digitalt kr 89,-

Bestill her

1 år digitalt kr 699,-

Bestill her

1 år Magasin, 11 utgaver i året inkl. digitalt kr 798,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS