Idol-sirkusets enfant terrible kommer til Oslo og Sentrum Scene i november.
Det amerikanske stjerneskuddet som kom på andreplass i 2009-utgaven av American Idol besøker Norge for første gang, når han står på Sentrum Scene den 8. november.

Adam Lambert er den første åpent homoseksuelle mainstream-artisen som har blitt lansert av et stort plateselskap i USA. Dagbladet skrev i mai at Adam Lambert er «den mest interessante Idol-artisten noensinne».
– Lambert er en artist full av særpreg som lar personligheten sin skinne gjennom glitteret og stasen. Han er også en fantastisk live-artist som gir full gass hver gang og har et veldig tight band i ryggen, sier arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic Soul.

Adam Lambert har stått på scenen siden han var ti år gammel, først som Linus i en oppsetning av «Knøttene» i hjembyen San Diego, senere i forskjellige musicals, blant annet sammen med Val Kilmer i «De Ti Bud» på Broadway. Han har vært frontfigur i undergrunnsbandet Citizen Vein, som på tross av manglende kommersiell suksess ble veien inn i musikkbransjen for Lambert. Hans musikalske forbilder er Madonna, Queen, David Bowie, Michael Jackson og Aerosmith, noe som også kommer til syne i de overdådige live-showene hans.

Deltagelsen i Idol, og ikke minst Lamberts scenefremtoning, førte fort med seg spekulasjoner om at han var homo. Adam Lambert hold kjeften godt lukket, en stund i hvert fall. Men så, i fjor sommer kom han ut av skapet med brask og bram i et intervju med det legendariske musikkmagasinet Rolling Stone.

«Jeg tror ikke det er en overraskelse for noen å høre at jeg er homofil», sa Lambert til Rolling Stone, og fortalte hvorfor han var avventende til å snakke om at han er homo i tiden rundt Idol-finalen.

«Jeg holdt på å snakke med noen journalister om dette, men tenkte: ‘Jeg skal heller vente på Rolling Stone. Det blir kulere´. Jeg orket ikke et oppstyr ala Clay Aiken og kjendismagasinenes bullshit».

Adam Lambert avsluttet med følgende erklæring,
«Jeg er stolt av min seksualitet. Jeg omfavner den. Det er en del av meg».

Ærligheten hans har vist seg som å lønne seg. Lambert selger plater i bøtter og spann og når promomaskineriet rundt filmen «2012» startet i fjor ble den glam- og gothinspirerte unggutten hentet inn for å synge låta som fulgte filmen, «Time For Miracles».

Låta høstet lovord fra blant andre Queen-gitarist Brian May. Lambert uttalte tidlig i Idol-konkurransen at Freddie Mercury var en av hans store inspirasjoner, og Lambert fikk selv opptre med Mercurys bandkollegaer i Queen på American Idol.

Brian May skrev om «Time For Miracles» på bloggen sin i november i fjor:
«Jeg må si at jeg ble slått helt ut av låta … den er helt sensasjonell. Det er en soleklar hitlåt som garantert går til topps på hitlistene.»

Adam Lamberts siste singel «Whataya Want From Me» har ligget på topp ti, på Hit 40-listen i flere uker i sommer og roterer fortsatt tungt.

Billettsalget starter fredag 17. september.