Bøker

– Det snakkes sjeldent om er den positive rollen religion spiller i livene til lhbt-afrikanere, inkludert flyktninger. Enda mindre oppmerksomhet får religiøse samfunn som inkluderer skeive, sier forfatteren John Marnell.

­Ny bok om lhbt-afrikanere er på flukt

Publisert

SKEIVE MIGRANTER i Afrika har ofte flyktet fra sine hjemland på grunn av politiske, kulturelle eller religiøse ledere som bruker religiøs retorikk for å rettferdiggjøre ekskludering og til å begrense skeives frihet. Ofte flykter de til Sør-Afrika siden landet var det første i verden som forbyr diskriminering på grunnlag av seksuell legning, og var femte land i verden til å legalisere likekjønnet ekteskap.

Men drømmen om en progressiv trygg havn som kan beskytte dem mot volden og ekskluderingen de flyktet fra, blir gjerne knust i møte med sørafrikanske myndigheter og lokalsamfunn når de ikke evner å tilby omsorg og støtte flyktningene hadde ønsket seg.

I slike situasjoner kan trossamfunn bli til møtesteder og støttespillere for skeive migrantene, ifølge John Marnell, doktorgradsstipendiat ved Wits University i Johannesburg i Sør-Afrika.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS