Reisen til homohatet

Pål Vegard Hagesæther har drukket hjemmebrent med faren sin på hemmelig homofest i Iran, møtt lhbt-aktivister som er dømt til døden, smuglet regnbueflagg og blitt beskyldt for å være spion i Tyrkia.

Publisert Sist oppdatert

Lhbt-befolkningen i Vesten nyter godt av tilkjempede rettigheter, men i mange andre land går utviklingen i stikk motsatt retning. Journalist og forfatter Pål Vegard Hagesæther reiste til Russland, Jamaica, India, Uganda, Iran og Tyrkia på jakt etter de bakenforliggende årsakene.

– Jeg så at det gikk raskt framover i mange land, der rettigheter som partnerskapslov, ekteskapslov og mulighet til å skifte juridisk kjønn kom som perler på en snor. Nyheter fra andre verdensdeler viste en motsatt retning. I dag er gapet mellom de homovennlige og homofiendtlige landene blitt større. Jeg kunne også ha reist til Indonesia, Bangladesh, Syria og Irak, men jeg gjorde et utvalg.

Hagesæther har nå sortert alle inntrykkene og forteller om dem i boka «Skeivt ut – en reise i homofobiens land», som kommer ut i august.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned digitalt kr 89,-

Bestill her

1 år digitalt kr 699,-

Bestill her

1 år Magasin, 11 utgaver i året inkl. digitalt kr 798,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS