– Mange muslimer heier på meg i kampen for likestilling og ikke-diskriminering. At flere nye, unge stemmer setter likestilling og menneskerettigheter på agendaen gir meg en følelse av fellesskap og allianse. Vi trenger at folk snakker på vegne av seg selv, sier Nora Mehsen.

Utenfor boksen

Nora Mehsen liker ikke rammer og båser, hun har det arabiske ordet for «røtter» tatovert på armen, og bruker hodeplagg når det passer hennes selv. – Påstander som at «du er haram og skal bli straffet av Allah» preller av på meg.

Publisert Sist oppdatert

Nora Mehsen vokste opp i Stokke i Vestfold, med både ungarsk og irakisk bakgrunn. Hele ungdomstida ville hun være så norsk som mulig for å passe inn. I dag bruker hun minoritetsbakgrunnen til å se ekstra skeivt på tilværelsen. Som lesbisk og kulturell muslim kjemper hun mot islamofobi, rasisme, homofobi, kvinneforakt og transfobi.

I juni ble hun nominert til Sex og samfunns Skamløspris. Prisens formål er å løfte fram enkeltpersoner, organisasjoner eller grupper som har oppmuntret til mot og åpenhet om skambelagte områder innenfor seksualitet. I fjor gikk prisen til «de skamløse arabiske jentene» Nancy Herz, Sofia Nesrine Srour og Amina Bile.

– Det føles helt fantastisk og er virkelig en ære, sier Nora.

– Men for meg er det saken jeg brenner for som er nominert - retten til å eie sin egen kropp og sitt eget liv og få leve i frihet fra diskriminering og skamgjøring på grunn av seksualitet, kjønn, etnisitet, religion og livssyn. Som lesbisk muslim med innvandrerbakgrunn og datter av en flyktning, har jeg selv kjent på kroppen nødvendigheten av en likestillingskamp som favner alle disse perspektivene, og hvilke konsekvenser det kan ha når den ikke gjør det.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS