Som aktmodell, livskunstner, muse og bohem har Maurice satt sitt preg på hovedstadens kunstnermiljø og uteliv i mange tiår.

Som aktmodell har Maurice stått for kunstnere som Guy Krogh, Nils Aas, Per Ung, Franz Widerberg, Odd Nerdrum, Marit Wiklund og Anne Berit Nedland.
Som aktmodell har Maurice stått for kunstnere som Guy Krogh, Nils Aas, Per Ung, Franz Widerberg, Odd Nerdrum, Marit Wiklund og Anne Berit Nedland.

MAURICE

Karrieren som aktmodell og utelivsløve, og med en omgangskrets av kunstnere, artister og bohemer, har gjort Maurice til en myteomspunnet legende. Men mannen i sitt liv, har han ikke funnet.

Publisert Sist oppdatert

Maurice Budini befinner seg i et studio i kunstnerkolonien Ekely i Ullern bydel i Oslo. Den legendariske aktmodellen som har inspirert noen av Norges mest kjente kunstnere, skal fotograferes i forbindelse med dette Blikk-intervjuet. Noe som ifølge Maurice burde ha funnet sted for lenge siden.

– Det er jo rart at dere aldri har spurt meg tidligere, utbryter han mens han prøver antrekkene til fotoseansen med Fin Serck-Hanssen.

Rundt oss driver unge menn og lager blomsteroppsatser som snart skal skape miljø i bildene. Det skal ynglingene også gjøre. Maurice tripper rundt og prøver plagg etter plagg signert den norske designeren Michael Olestad. Et sort antrekk står for tur, bak fram til å begynne med, før stylisten ordner opp og forteller at akkurat dette antrekket har vært avbildet i selveste Vogue, og da på skuespilleren Chloë Sevigny.

– Det er jo skikkelig lekkert, utbryter Maurice fornøyd.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Powered by Labrador CMS