Endelig kommer superskrullen Alan Carr til Norge. Han besøker Oslo og Tromsø med showet Yap, Yap, Yap! i mars.

Fredag 18. mars besøker Alan Carr Folketeateret i Oslo, så går turen til Tromsø og show på The Edge lørdag 19. mars – og gjett om Norge har ventet på den eksentriske skrullen kjent fra talkshowet Chatty Man og fra stand up-scenen.

Ifølge anmeldere er Yap, Yap, Yap! det beste Carr har produsert til nå, så det er grunn til å glede seg når den prisbelønte komikeren besøker oss neste år.

«Bellyachingly funny» var dommen fra den britiske avisa The Sunday Telegraph da Yap Yap, Yap! hadde premiere.

Alan Carrs store gjennombrudd kom da han vant BBC New Comedy Award og Årets Nykommer i City Life i 2001, og han har siden det blitt en av de hotteste humorstjernene i Storbritannia. Etter flere hyllede opptredener og stadig mer oppmerksomhet på humorverdenens kanskje mest innflytelsesrike festival, Edinburgh Festival Fringe, kulminerte det i 2005 med femstjerners-anmeldelser over hele fjøla i blant annet The Independent og The Scotsman – samt mange ‘Pick Of The Fringe’-utmerkelser. Det var her at Alan fikk oppmerksomheten til Channel 4-toppsjefene – og starten på det nye kapittelet som engelskmennenes nye, store talkshow-yndling.

Chatty Man
Suksessen til den første sesongen av hans egne talkshow Alan Carr: Chatty Man var over all forventning, og i løpet av sommeren 2009 satte Channel 4 opp ytterligere tre sesonger. I 2013 feiret han sin hundrede sending med gjester som Justin Timberlake og Rihanna, og showet er forlenget ut i uoverskuelig fremtid.

Carr er blitt beskrevet som «Den åndelige sønn av Frankie Howard (City Life)». Hans formative år ble brukt som arbeider i et supermarked samt et callsenter for tapte og stjålne kredittkort. Han ble i barndommen mobbet på grunn av skeive tenner og medfølgende høreapparat. På scenen har han blitt sammenlignet med storheter som Lee Evans, der han energisk spankulerer rundt på scenen mens ekstraordinær humor om ordinære temaer ruller ut på løpende bånd.

Ingen rollemodell
Han er skeiv som dagen er lang og legger ikke skjul på det. Likevel baserer han ikke humoren på sin egen seksuelle orientering og i et intervju med den engelske avisa The Observer i 2008 uttalte han:
«Selv om jeg er homo og jobber i TV, så betyr ikke det at jeg er en rollemodell. Jeg er kun en komiker. Det er alt. Forventer folk at jeg skal gjøre som Julian Clary og snakke om fisting og poppers? Jeg snakker ikke om det å være homo – og det tror jeg er en bra ting.»

Alan Carr har gått sin seiersgang på humorfestivaler over hele verden, fra Melbourne til Montreals Just For Laughs og Kilkenny, samt turné over hele Storbritannia med showet Tooth Fairy, som endte i en tre-kvelders utsolgt tirade på Hammersmith Apollo i London. Den helt nye 2015 turnéen Yap, Yap, Yap! sies å være det ypperste han har prestert, i likhet med da han opptrådte for Dronning Elisabeth ved Royal Variety Performance.

Mer info: Alan Carr på Facebook