Musikk

– Når musikken er sterk nok, kan man bygge en hel verden rundt det, noe som legger til et ekstra lag av mening, symbolikk og kontekst, sier St. Vincent.

St. Vincents skeive frekvens

Syv album inn i solokarrieren er det fortsatt en åpenbaring å lytte til St. Vincent med skeive ører. Hennes nyeste, «All Born Screaming», er intet unntak.

Publisert

– Jeg har vært bevisst på siden jeg var ganske ung, at kjønn har vært en forestilling, at identitet har vært en forestilling, at å være jente har vært en forestilling, og jeg tar absolutt det med meg inn i arbeidet mitt også, sier Annie Clark, bedre kjent som St. Vincent til Blikk over telefon. 

Det er noe beroligende med stemmen. Alt hun sier føles som visdomsord fra en gammel venn, der hun sitter hjemme i Los Angeles og promoterer sitt syvende soloalbum, «All Born Screaming». 

Som låtskriver og musiker, har denne stemmen blitt en «safe space» i seg selv for uendelig mange. En sjelden kombinasjon av selvsikkerhet og sårbarhet skaper tillit, samtidig som det låter nådeløst, kompromissløst. 

St. Vincent har blitt en slags gallionsfigur for skeiv, alternativ pop. At det å høre på musikken med skeive ører åpner et helt nytt univers i musikken er noe hun selv heller ikke er fremmed for.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS