Musikk

John Grant er fortsatt opptatt av amerikansk homopolitikk

På sitt sjette soloalbum går John Grant hardt ut mot løgnene som gjør skeive til skyteskive.

Publisert

Amerikanske John Grant ble først kjent som vokalist i indiebandet The Czars på 90-tallet, men han har blitt betraktelig mer kjent som soloartist. Helt siden den bejublede solodebuten «Queen of Denmark» i 2010, har Grant jevnt og trutt levert sin særegne sjangerblanding av folk, pop og elektronika.

I over ti år har Grant bodd på Island, og har også rukket å bli islandsk statsborger. På «Pale Green Ghosts» (2013), en ubestridelig skeiv klassiker av et album, tok han for alvor for seg sin homoseksualitet. Det er også her vi finner sangen «Ernest Borgnine», der han synger om sin status som HIV-positiv. Albumet var også første gang han samarbeidet med produsent Birgir Þórarinsson, fra elektronika-pionerene i GusGus – et samarbeid som preget veien videre for Grant i stor grad. Det var også her hans gode venn, nylig avdøde Sinéad O’Connor, bidro med sin stemmeprakt på flere av låtene.

Her til lands har Grant gjort seg særlig bemerket for en av de mest magiske gjesteopptredenene i i nyere norsk musikk: Han blåste taket av siste låt på Susanne Sundførs «Music For People In Trouble», med den fabelaktige låten «Mountaineers». Det må faktisk nevnes, helst ofte.

Nå er han aktuell med sitt sjette soloalbum, «The Art Of The Lie». Her er han uvanlig storpolitisk uttalt, med bredsider mot løgnene som gjør at skeive er skyteskive i både amerikansk politikk og den videre spredte kulturkrigen. 

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS