Ålesund arrangerer Pride

— Det er på tide at vi i Ålesund går sammen om å vise at dette er en plass for mangfold og inkludering.

Publisert

Sterkt inspirerte av suksessen til Bygdepride i Ørsta og Volda, vil nå også Ålesund arrangere Pride.

Det var smp.no som først kunne spre gladmeldingen at FRI Ålesund har gått sammen med den lokale utelivskongen Ole Johann Firskerstrand, Cecilie Langvatn som driver Let’s Eat Deli og Sentrumsforeningen i Ålesund for å arrangere pride i sunnmørsbyen.

— Det er lett å tenke at dette burde vi ha fått til før. Nå virker det helt naturlig at vi skal ha Pride i Ålesund.Det har vært så fint å følge med på hvordan arrangementet i Ørsta og Volda ble mottatt og støttet av folk i alle aldre og ulike livssituasjoner. Det ble så stort og så inkluderende. Det viser at vi i 2018 har kommet veldig langt, selv om vi fortsatt har langt igjen å gå. Pride handler om å være menneske, først og fremst, sier Langvatn til Sunnmørsposten.

Datoene er bestemt. Ålesund Pride vil vare fra torsdag 30. august og avslutte med parade lørdag 1. september. Gjengen ser for seg Kiperviktorget i Ålesund sentrum som hovedarena for en pridehelg med arrangement spesielt rettet mot de under 18.

— Det er på tide at vi i Ålesund går sammen om å vise at dette er en plass for mangfold og inkludering. En by for alle, understreker Monica Molvær fra Ålesund Sentrumsforening.

Powered by Labrador CMS