Anmeldelsene har vært gode, og særlig får Antonio Banderas som spiller den aldrende filmskaperen, skryt.

Alt om hans menn

«Pain and Glory» er navnet på Pedro Almodòvars nyeste film, og denne gangen handler det mest om menn.

Publisert Sist oppdatert

Pedro Almodòvar (69) er Spanias mest anerkjente regissør. Siden 1980-tallet har han spesialisert seg på filmer med sterke kvinner, og et rikt skeivt persongalleri kombinert med melankoli, humor og sterke farger – og en god porsjon kitsch. Filmer som «Alt om min mor», «Kvinner på randen av nervøst sammenbrudd» og «Volver» har gått inn i filmhistorien som moderne klassikere, og gitt Almodòvar en enorm fanskare.

«Pain and Glory» er navnet på hans nyeste film, og denne gangen handler det mest om menn. Historien er løselig basert på hans eget liv, der Antonio Banderas spiller den aldrende filmskaperen Salvador som ikke har laget filmer på en god stund. For Salvador har det å lage filmer vært en terapi, men nå som helsa skranter og livet virker tomt, begynner han heller å se han tilbake på hva han har opplevd i livet. Oppveksten, foreldrene, den første seksuelle erfaringen, den første forelskelsen Eduardo (Cesar Vicente), den store kjærligheten Federico (Leonardo Sbaraglia), religion, narkotikamisbruk, kunst, teater og film. Gjennom tilbakeblikkene får vi hint om hvorfor han mistet inspirasjonen.

OPPDAGET I KANTINA

Almodóvar oppdaget den ukjente kjekkasen Banderas i kantina i Madrids nasjonalteater, Teatro Nacional María Guerrero, i 1981og tilbød han hovedrollen i «Lidenskapens labyrint». De fulgte opp suksessen med «Kjærlighetens matadorer», «Begjærets lov» og «Kvinner på randen av nervøst sammenbrudd». «The Skin I Live In» gjenforente dem for første gang på 21 år, og nå har Bandera nok en gang hovedrollen i en Almodóvar-film, det same har Penelope Cruz som spiller Salvadors mor i tilbakeblikkene hans.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS