Drag

Alt om Mimi, og litt til

Trenger du litt drag og glam før jul? Dansens hus i Oslo er stedet når fenomenet Mimi Divine opptrer.

Publisert Sist oppdatert

Bak karakteren Mimi Divine finner vi dansekunstneren Shlomi Ruimi. Som sentral i det bergensbaserte dansekompaniet Carte Blanche har Shlomi Ruimi selvsagt stått på scenen mange ganger. Som alter egoet Mimi Divine er forestillingene på Dansens hus noe relativt nytt.

Når Mimi Divine kommer over fjellet fra Bergen for å «dele det hele», er det med en forestilling passende kalt All about Mimi. Den vises fire kvelder på Dansens hus på Vulkan, fra 15. til 18. desember.

Publikum kan forvente seg en god porsjon glam, humor og selvironi, i tråd med personaen Mimi har gjort suksess med på sosiale media. Men den gudommelige har mer å by på, noe også hentet fra hverdagslivet. Som «seg selv» er Shlomi Ruimi småbarnsfar og ektemann til Alexander. For Mimi Divine er verden ung og natten lang. Men alt observeres med et erfarent skråblikk.

Gjennom dans, stilliserte opptrinn og skuespill fortelles Mimis historie og belyser med det mange, ikke alltid like gode, sider ved den skeive kulturen.

Ballroom

Forestillingen skygger altså ikke unna trivialiteter og rent ut triste saker. Men perspektivet er friskt og formidlingen en ren visuell nytelse. Til det bidrar også andre dansere. Mimi har med seg fire voguere kjent fra den norske ballroom-scenen og sentrale i oppbygningen av et ballroom-miljø, som nå også har avleggere i Bergen.

De som kjenner begrepet ballroom, vet de kan forvente seg heftig voguing. For de mer uvitende kan voguing enkelt forklares som en form for mer eller mindre stilisert koreografi . Den beveger seg i grenselandet mellom etablerte uttrykk fra moteverdens catwalks og vital utforsking av det spesifikt skeive.

Dragfest med Queen Penetra Schön

I etterkant av forestillingen 16. desember stiller Shlomi Ruimi til kunstnersamtale om sitt virke som dansekunstner og dragqueen. Fredagskvelden fortsetter med en generøs dragfest i baren på Dansens Hus. Og hva er vel mer naturlig enn at Queen og partymaker Penetra Schön tar ansvaret for å fyre opp dansegulvet? Med lang fartstid fra det skeive miljøet i Bergen og Oslo har Schön bygget seg opp til et fenomen av en partymaker og dragutøver, særlig blant de som setter pris på den mer kunstnerisk alternative og undergrunnsaktige formen for drag.

Info: Dansens hus

Powered by Labrador CMS