Fokus på Bergens arabisktalende transmiljø

Transgender Awareness Week (TAW) er en årlig internasjonal markering. Den ble markert for første gang i Norge i fjor og avholdes i år mellom 13. til 20. november. TAW har i år lagt fokuset til det arabisktalende transmiljøet i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

.

Det er Skeiv Verden Vest, FRI Vestland og Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens (PKI) som står bak årets markering av TAW.

– Under TAW belyses utfordringene transpersoner møter i samfunnet og befolkningen opplyses om hvordan det er å være transperson i Norge i kraft av faglig, sosialt, og kulturelt innhold. Dette gir mulighet til å skape en tryggere arena i kulturlivet, hvor kulturinstitusjoner jobber sammen i arbeidet for å øke bevissthet og representasjon av transpersoner, sier arrangørene om markeringen.

I løpet av uka kan du sjekke ut utstillinger, panelsamtaler, workshops, podcaster og forestillinger. Du kan også få med deg gratiskonsert på Bergen Kunsthall, hvor den Dublin-baserte artisten ALYXIS opptrer. ALYXIS slapp debut-EP «RUSH» på Fact Mag i april 2021.

Sentralt i markeringen står Transminnedagen, 20. november. Dette er en dag som markeres internasjonalt, til støtte for transpersoner over hele verden.

– Med dette ønsker vi å ære minnet av dem som har blitt fratatt livene som resultat av hatkriminalitet og vold i år, sier TAW.

TAW ønsker å tilby en arena hvor transpersoner i Bergen kan møte likesinnede og bli kjent med hverandre. I år blir den arabisktalende delen av transmiljøet i Bergen hovedfokus under uka.

Kulturinstitusjoner som Bergen Kjøtt, Bergen Kunsthall og BIT Teatergarasjen og Vers Libre samarbeider med TAW om uken og flere arrangementer vil avholdes i deres lokaler.

Deler av programmet vil bli streamet. Klikk her for mer informasjon om TAW 2021.

.

Powered by Labrador CMS