Kim Friele

Bildet på forsiden av «To kvinner - Karen-Christine Friele og Wenche Lowzow forteller til B. G. Olsen», som kom ut i 1983.
Bildet på forsiden av «To kvinner - Karen-Christine Friele og Wenche Lowzow forteller til B. G. Olsen», som kom ut i 1983.

Alle land burde hatt en Kim Friele

Publisert Sist oppdatert

.

DU HAR BETYDD utrolig mye for meg og mange andre. Da jeg vokste opp som barn og ungdom i Somalia, hadde jeg ingen skeive forbilder. Det var ingen som «var skeive» i Somalia.

Da jeg som trettenåring kom til Norge, fortsatte jeg å skjule min legning. Som ny i Norge hadde jeg bare venner fra Somalia, og jeg visste at ingen av dem ville akseptere meg hvis jeg fortalte dem at jeg likte jenter. De mobbet meg og sa jeg kledde meg som en gutt, og flere ganger fikk jeg høre at jeg burde kle meg annerledes, slik at ingen trodde at jeg var lesbisk – for mine venner var det å være lesbisk det verste man kunne være.

Jeg sa aldri noe. Det var vondt å høre hvordan de så på personer med en annen legning. Hvor hatefulle de var. Jeg var både redd for at de skulle finne ut hvem jeg egentlig var, og jeg var skamfull. Mange ganger tenkte jeg, «hvorfor meg, Gud?». Jeg hadde selvforakt for hvem jeg var, og tenkte alltid på hvem som ville være venn med meg hvis de fikk vite min legning.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Powered by Labrador CMS