Syndig søndag

Da Kate Bush sang om analsex og vaselin

Referansene til analsex i Kate Bush-låta «Wow» ble for drøye for BBC i 1978.

Kate Bush i musikkvideoen «Wow».
Kate Bush i musikkvideoen «Wow».
Publisert

Kate Bush sin nydelige «Running Up That Hill (A Deal With God)» (1985) fikk nylig nytt liv i sesong 4 av Stranger Things på Netflix, og sørget for at den ikoniske låta suste inn på 1. plass på iTunes.

Den nye interessen for Kate Bush er en glimrende anledning til å huske tilbake til den gang Bush sang om analsex og skeiv kjærlighet.

I 1979 slapp Kate Bush låta «Wow», singel nummer to fra albumet Lionheart.

På overflaten handler «Wow» om utfordringer og fallgruver forbundet med show business, men den handler også om homosex.

På «Wow» synger hun om en mann som «never make the screen», men som kommer til å stå fast på scenen, selv om han drømmer om en karriere i tv og film. Hvorfor vil han aldri oppnå drømmene sine?

Ifølge Kate Bush kommer han aldri til å bli en «movie queen» fordi han er «too busy hitting the Vaselin». For å understreke poenget, sørger Bush for å gi klare hint i musikkvideoen, hvor hun slår seg på rumpa idet hun synger «vaselin».

I 1979 var dette såpass kontroversielt, spesielt med tanke på at Kate Bush var en av Englands største stjerner, som nylig hadde toppet alle hitlister med singelen «Wuthering Heights», at BBC, ifølge avisa The Guardian, sensurerte musikkvideoen til «Wow».

Året før, i 1978, sang Kate Bush om et skeivt par i låta «Kashka from Baghdad», også fra albumet Lionheart. Låta var revolusjonerende i sin tid.

Kate Bush opptrådte live med låta på barneprogrammet Ask Aspel på BBC samme år. Se videoopptak lenger ned i saken.

«Kashka from Baghdad lives in sin, they say, with another man. But no one knows who», synger Bush.

«At night they’re seen laughing, loving, they know they way to be happy» synger hun.

Låta synges fra perspektivet til noen som ser paret gjennom et vindu. Titteren lengter etter å være i samme rom, for å oppleve den samme kjærligheten, fordi det er «light in love».

Powered by Labrador CMS