Intervju

Kultur- og likestillingsposten hadde Anette Trettebergstuen sett seg ut allerede før hun ble spurt. – Jeg tenkte at det var en sjanse for at den ble splitta, at jeg i beste fall enten fikk likestilling eller kultur. Heldigvis ble det begge deler!

Tøffebergstuen

På kontoret hennes henger det et stort regnbueflagg. På veggen har hun et bilde av David Bowie, og på skapet bak skrivebordet har hun en innrammet forside av Blikk fra 2006 med seg selv som «covergirl».

Publisert

25-åringen, ikledt grønn strikkelue og stort smil, var intervjuet fordi hun den gangen var Norges eneste åpne lesbiske stortingsrepresentant. Tittelen på intervjuet inni Blikk-bladet for 16 år siden, var «Tøffebergstuen».

Før intervjuavtalen med kultur- og likestillingsministeren i mai i år lekte Blikk-redaksjonen seg med nye titler. Skulle vi nå skrive «Trøffelbergstuen» siden hun udiskutabelt tilhører landets politiske adel?

Eller hva med «Tøffelbergstuen»? Hun er jo steget opp i den absolutte politiske elite som minister – og lite kan vel likevel bli gjort av progressive endringer på lhbti-fronten med Senterpartiet i regjering?

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS