Anmelder Den nordiske motstandsbevegelsen

Høyreekstreme brant regnbueflagg de stjal fra Oslo Sentralstasjon under Oslo Pride. Nå blir de anmeldt.

Publisert

Den nordiske motstandsbevegelsen er den høyreekstreme gruppa som planla demonstrasjonen «Knus homolobbyen» i Fredrikstad 29. juli. Demonstrasjonen er nå utsatt på ubestemt tid da politiet i Fredrikstad er bekymret for bråk fra motdemonstranter.

Det er ikke første gang DNM aksjonerer mot lhbtqi-miljøet. Under Skeive Sørlandsdager i fjor gjorde DNM seg bemerket i Kristiansand da de stjal og brant regnbueflagg. Under fjorårets Oslo Pride og under Regnbuedagene i Bergen i år var gruppa tilstede og tok bilder av paradene.

Mange er redd for den høyreekstreme gruppa og hva de kan finne på ettersom de legger ut «kamprapporter» på sine egne hjemmesider. Nylig la de ut en video på YouTube hvor de viser tyveriet av regnbueflagg utenfor Oslo S, og senere brenner dem.

I et intervju med VG 29. juni uttalte markedsdirektør Bane Nor Eiendom, Kristin Paus, at det ikke var levert noen anmeldelse til politiet etter tyveriet.

«Vi vet ikke om det er noen som ønsket seg Pride-flagg, eller om det er noen som ikke ønsket å se Pride-flagg,» sa Paus til VG.

Blikk Nett har vært i kontakt med Bane Nor Eiendom og gjort oppmerksom på YouTube-videoen og nettsiden til DNM.

– Vi kommer nå til å anmelde forholdet til politiet, sier Kristin Paus i en kommentar til Blikk Nett etter å ha sett videoen hvor medlemmer av gruppen kutter snorene og stjeler regnbueflaggene.