– Kjæresten min fikk meg til å løse opp og føle meg fri. Hun oppmuntret meg til å utforske hva kjønn betyr for meg, forteller Anna Calvi til Blikk.
– Kjæresten min fikk meg til å løse opp og føle meg fri. Hun oppmuntret meg til å utforske hva kjønn betyr for meg, forteller Anna Calvi til Blikk.

“Det er jeg som er jegeren

Anna Calvi utforsker skeiv kjønnsidentitet og seksualitet på sitt nye album «Hunter». I oktober står jegeren på scenen på Parkteatret i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Albumet «Hunter» er det tredje fra BRIT Award- og dobbelt Mercury Music Prize-­nominerte Anna Calvi. Albumet viser en artist på jakt etter erfaringer, seksuell frihet og intimitet. Hun annonserte utgivelsen på Instagram i juni i år med en følelsesladet tekst om at hun ønsker å føle seg sterk og beskyttet, og at hun søker å finne noe vakkert i kaoset som omgir oss. Hun skriver at hun vil bort fra kjønns­kategoriene og ikke lenger måtte velge mellom det kvinnelige og mannlige i seg.

Blikk tok en prat med hennes på telefonen i forkant av konserten i Oslo for å høre mer om hva hun vil med den nye musikken sin.

– Jeg slåss mot følelsen av å være på utsiden og forsøker å finne et sted som kjennes hjemme. Jeg tror kjønn eksisterer i et bredt spekter. Hvis vi tillater oss selv å eksistere et sted midt imellom, uten å bli presset inn i de trange båsene til maskulinitet og femininitet, så vil vi bli friere. Jeg vil utforske det å være noe annet enn hva jeg ble tildelt å være. Jeg vil utforske en seksualitet som går lenger enn hva som er forventet av en kvinne i vårt patriarkalske og heteronormative samfunn, forklarer Calvi.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned digitalt kr 89,-

Bestill her

1 år digitalt kr 699,-

Bestill her

1 år Magasin, 11 utgaver i året inkl. digitalt kr 798,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS