
Ny norsk webserie
To unge, skeive kvinner navigerer seg gjennom 20-årene.
Les også
-
Den ultimate lesbedaten
Har du drømt om å legge alt bak deg og bare dra av gårde i en selv-innredet van?
-
Stranger Things-stjerna åpner opp
Noah Schnapp åpner opp om å komme ut som homofil.
-
Ny sesong av Heartstopper klar for Netflix
Populære Heartstopper har premiere 3. august, og den nye sesongen er mørkere.
-
Gentleman Jack endret Yvonnes liv
Mormoneren Yvonne var 63 år, hadde to voksne barn og levde et rolig liv i Blackpool i Nord-England. Så satte hun seg ned for å se på serien «Gentleman Jack» – og livet hennes endret seg totalt.
-
Fikk du med deg disse kultursakene fra året som gikk?
Dette er kultursakene som ble mest lest i 2022.
-
Star Wars introduserer skeive karakterer
-
Nå lanseres Europas første dramaserie på TikTok
-
De skeive baseballstjernene som gikk i glemmeboka
Den nye serien «A League of Their Own» kaster lys over de skeive kvinnene på det amerikanske baseball-laget Rockford Peaches.
-
HBO forlater «Gentleman Jack»
BBC sier de er i samtale med serieskaper Sally Wainwright etter at HBO har trukket seg som produsent for serien. Nå spøker det for tredje sesong.
-
Se de første bildene fra andre sesong av «Young Royals»
«Young Royals» hadde premiere på Netflix i 2022 og tok raskt seerne med storm. Nå får vi endelig en sniktitt på hva som venter oss i sesong to.
I januar slippes webserien «Gemini», en av få norskproduserte skeive serier laget i Norge. Den handler om to unge, skeive kvinner som navigerer seg gjennom 20-årene, forhold og identitet.
Regissøren Anna Fredrikke Bjerke er utdannelse i filmstudier og kjønnspolitikk fra New York University. Mastergraden bidro til å utvikle engasjementet for å skape serien «Gemini».
– Studiene ga mulighet til å forske på strukturene som holder kvinner, skeive og minoriteter tilbake og hva som skal til for å fremme likestilling i film- og tv-bransjen. Da jeg skjønte at ingen var interesserte i å produsere en serie fra et helhetlig og skeivt perspektiv, tok jeg grep og satte sammen en magisk konstellasjon av damer bak kamera og skapte serien, forteller Bjerke til Blikk.
Hun skrev manus sammen med Vilde Moberg, som også spiller Rubi, den ene hovedrollen. Rubi er en mislykket filmskaper som nylig har startet på sin seksuelle oppvåkning. Musikeren Samira (Nina Alexandra Barretto) sliter med å holde på både jobb og forhold. Selv om de har forskjellig bakgrunn, er det likevel vennskapet deres som får hverdagen til å gå rundt, og gir dem styrke til å følge drømmene sine.
Selv om Bjerke har klare ideer om hva hun vil gjøre, er ikke prosjektene alltid lette å gjennomføre.
– Tematikken og det skeive perspektivet er veldig personlig for meg, og jeg synes det er viktig å få fram. Studiene ga meg en god akademisk plattform til å jobbe videre med ideene mine. Men jeg merket at det samme engasjementet ikke var til stede hos andre og det var ikke lett å få napp for å få produsert serien. Det skapte utfordringer, særlig med tanke på budsjett.
«Gemini» er ikke det første kvinnesterke og skeive prosjektet hun har jobbet med. Hun har laget flere kortfilmer med skeive karakterer, og har også regissert musikkvideoer med den bifile musikeren Mimmi Tamba.
– Jeg vil si at det er naturlig for meg å jobbe med skeive tema, særlig også når narrativet passer til å skildre skeive perspektiver. «Gemini» består av sju miniepisoder, og slippes i januar. I skrivende stund er plattform og premieredato ikke satt.