Ny norsk webserie
To unge, skeive kvinner navigerer seg gjennom 20-årene.
Les også
-
«The Last of Us» vender tilbake med andre runde i april
Fans av den dystopiske strømmeserien «The Last of Us» kan glede seg til april. Da blir andre sesong å se.
-
Premiere på «Oro jaska»
NRK-serien «Oro jaska» handler om hva det koster om å være åpen om overgrep, eller skeiv kjærlighet, i Karasjok. Premiere 14. november.
-
Slik ser nye Hanne Wilhelmsen ut når Anne Holts «1222» blir TV-serie
24. januar får TV-seerne møte Anne Holts ikke alltid like sympatiske heltinne Hanne Wilhelmsen i TV-serien «Blindspor», som er basert på boken «1222» fra 2007.
-
Samisk ungdomsserie om skeivhet og voldtekt
Oro Jaska, som er samisk og betyr «hold kjeft», er en ungdomsserie fra Karasjok om vennskap, snøscootere og fordommer som knuses. Sendes på NRK i november.
-
Mer skeivt i «House of the Dragon»
Sesongavslutningen av «House of the Dragon» bød på både ny transskuespiller og polyforhold. Nå har skaperne også bekreftet at det blir en fjerde sesong av HBO-serien.
-
Ny sesong av The Umbrella Academy
Sesong fire byr på begynnelsen av slutten for The Umbrella Academy, og har premiere på Netflix 8. august.
-
Svensk Pride-serie kommer på norsk strømmetjeneste
Den svenske serien «Happy jävla Pride» følger et festglad Stockholm under pride-uka. Premiere på TV 2 Play 21. juni.
-
«Doctor Who» blir skeivere og skeivere
TV-serien «Doctor Who» viser på sett og vis det britiske samfunnet i miniatyr, skriver Oda Rygh. Det tok lang tid før noe skeivt kunne vises. Men serien prøvde, snublet og prøvde igjen.
-
Big Daddy Karsten som skurk
Karsten Marcussen, bedre kjent som Big Daddy Karsten, gjør sin skuespillerdebut i TV 2-serien «Purk», som har premiere 17. mars.
-
En dandys fall
HBO Max sin miniserie «FEUD: Capote Vs. The Swans» forteller historien om forfatteren Truman Capotes omgang med sosieteten i New York. Det endte med fordervelse.
I januar slippes webserien «Gemini», en av få norskproduserte skeive serier laget i Norge. Den handler om to unge, skeive kvinner som navigerer seg gjennom 20-årene, forhold og identitet.
Regissøren Anna Fredrikke Bjerke er utdannelse i filmstudier og kjønnspolitikk fra New York University. Mastergraden bidro til å utvikle engasjementet for å skape serien «Gemini».
– Studiene ga mulighet til å forske på strukturene som holder kvinner, skeive og minoriteter tilbake og hva som skal til for å fremme likestilling i film- og tv-bransjen. Da jeg skjønte at ingen var interesserte i å produsere en serie fra et helhetlig og skeivt perspektiv, tok jeg grep og satte sammen en magisk konstellasjon av damer bak kamera og skapte serien, forteller Bjerke til Blikk.
Hun skrev manus sammen med Vilde Moberg, som også spiller Rubi, den ene hovedrollen. Rubi er en mislykket filmskaper som nylig har startet på sin seksuelle oppvåkning. Musikeren Samira (Nina Alexandra Barretto) sliter med å holde på både jobb og forhold. Selv om de har forskjellig bakgrunn, er det likevel vennskapet deres som får hverdagen til å gå rundt, og gir dem styrke til å følge drømmene sine.
Selv om Bjerke har klare ideer om hva hun vil gjøre, er ikke prosjektene alltid lette å gjennomføre.
– Tematikken og det skeive perspektivet er veldig personlig for meg, og jeg synes det er viktig å få fram. Studiene ga meg en god akademisk plattform til å jobbe videre med ideene mine. Men jeg merket at det samme engasjementet ikke var til stede hos andre og det var ikke lett å få napp for å få produsert serien. Det skapte utfordringer, særlig med tanke på budsjett.
«Gemini» er ikke det første kvinnesterke og skeive prosjektet hun har jobbet med. Hun har laget flere kortfilmer med skeive karakterer, og har også regissert musikkvideoer med den bifile musikeren Mimmi Tamba.
– Jeg vil si at det er naturlig for meg å jobbe med skeive tema, særlig også når narrativet passer til å skildre skeive perspektiver. «Gemini» består av sju miniepisoder, og slippes i januar. I skrivende stund er plattform og premieredato ikke satt.