
Ny norsk webserie
To unge, skeive kvinner navigerer seg gjennom 20-årene.
Les også
-
Romantikk, avhengighet og nevroser
Mae Martin begynte med kokain som 14-åring, og med avrusning som 18-åring. Disse erfaringene har hun tatt med seg både i hovedrollens forhold til kjæresten (Charlotte Ritchie), men også til foreldrene.
-
Batwoman må redde eksen
Kate Kane (Ruby Rose) ble sparket ut av militærakademiet i Gotham fordi hun er åpen lesbisk. Det kostet henne også kjæresten Sophie.
-
En trygg bottom og en autist
Det som skiller Josh Thomas’ nye serie fra andre familie- komedier, er at den behandler sorg, sex, kjærlighet og kampen for uavhengighet, på en mørk og humoristisk måte.
-
Livslang kjærlighet
I «Grace and Frankie» har advokatpartnerne Robert og Sol kommet ut som homser og kjærester til sine respektive koner. Ikke alle vet at Lily Tomlin som spiller Frankie, har vært sammen med sin Jane i 49 år.
-
Mer flørting for Eve og Villanelle
Tredje sesong av serien «Killing Eve» får premiere i løpet av våren.
-
Tennislag med transtema
Serien handler om tennislaget på en japansk ungdomsskole som trues med nedleggelse.
-
RuPaul på rømmen
Fredag 10. januar har Netflix-serien «AJ and the Queen», med selveste RuPaul i hovedrollen, premiere.
-
Hva er galt med meg?
Om angsten som følger skeive i et heteronormativt samfunn.
-
Ny norsk webserie
To unge, skeive kvinner navigerer seg gjennom 20-årene.
-
På tide å gifte seg?
I nettserien «EastSiders» blir skeive karakterer skildret realistisk uten at legningen blir det viktigste i plottet.
I januar slippes webserien «Gemini», en av få norskproduserte skeive serier laget i Norge. Den handler om to unge, skeive kvinner som navigerer seg gjennom 20-årene, forhold og identitet.
Regissøren Anna Fredrikke Bjerke er utdannelse i filmstudier og kjønnspolitikk fra New York University. Mastergraden bidro til å utvikle engasjementet for å skape serien «Gemini».
– Studiene ga mulighet til å forske på strukturene som holder kvinner, skeive og minoriteter tilbake og hva som skal til for å fremme likestilling i film- og tv-bransjen. Da jeg skjønte at ingen var interesserte i å produsere en serie fra et helhetlig og skeivt perspektiv, tok jeg grep og satte sammen en magisk konstellasjon av damer bak kamera og skapte serien, forteller Bjerke til Blikk.
Hun skrev manus sammen med Vilde Moberg, som også spiller Rubi, den ene hovedrollen. Rubi er en mislykket filmskaper som nylig har startet på sin seksuelle oppvåkning. Musikeren Samira (Nina Alexandra Barretto) sliter med å holde på både jobb og forhold. Selv om de har forskjellig bakgrunn, er det likevel vennskapet deres som får hverdagen til å gå rundt, og gir dem styrke til å følge drømmene sine.
Selv om Bjerke har klare ideer om hva hun vil gjøre, er ikke prosjektene alltid lette å gjennomføre.
– Tematikken og det skeive perspektivet er veldig personlig for meg, og jeg synes det er viktig å få fram. Studiene ga meg en god akademisk plattform til å jobbe videre med ideene mine. Men jeg merket at det samme engasjementet ikke var til stede hos andre og det var ikke lett å få napp for å få produsert serien. Det skapte utfordringer, særlig med tanke på budsjett.
«Gemini» er ikke det første kvinnesterke og skeive prosjektet hun har jobbet med. Hun har laget flere kortfilmer med skeive karakterer, og har også regissert musikkvideoer med den bifile musikeren Mimmi Tamba.
– Jeg vil si at det er naturlig for meg å jobbe med skeive tema, særlig også når narrativet passer til å skildre skeive perspektiver. «Gemini» består av sju miniepisoder, og slippes i januar. I skrivende stund er plattform og premieredato ikke satt.