Musikk

Anohni har samarbeidet med både Bjørk og Laurie Anderson. Og en av låtene på den nye skiva er en avskjedssang til vennen Lou Reed.
Anohni har samarbeidet med både Bjørk og Laurie Anderson. Og en av låtene på den nye skiva er en avskjedssang til vennen Lou Reed.

Anohni hyller Marsha P. Johnson

Publisert

ANHONI AND THE JOHNSONS slapp i juli albumet «My Back Was a Bridge For You To Cross». Omslaget er prydet av et portrett av Marsha P. Johnson (1945 – 1992). «Det viktigste omslaget i hennes karriere», skrev Anohni på Instagram i forkant av utgivelsen.

Dette er imidlertid ikke første gang sangeren med den store stemmen hyller transikonet som hadde en vesentlig rolle i Stonewall-opprøret. Selve bandnavnet er oppkalt etter Marsha P. Johnson. Også på debutalbumet «Antony and the Johnsons» (2007) hadde hun en ode til den avdøde aktivisten; «River of Sorrow». 

Bare en knapp uke før Johnson ble funnet død i Hudson-elva i 1992, hadde Anohni møtt henne. Til Guardian sa artisten at dette møtet forandret livet hennes. Marsha er hennes muse. Det er kanskje også derfor den umiskjennelige vibratoen er tilbake fremst i lydbildet på det nye albumet. Det samme er noe av hennes melodiøse jazzrock-signatur-uttrykk.

Hennes forrige utgivelse, «Hoplessness» (2016), for øvrig utgitt kun av Anohni – uten The Johnsons, var en intens elektronisk affære. Musikalsk var den delvis en forlengelse av hennes samarbeider med disco-prosjektet Hercules and Love Affair. Men vesentlig sintere. Som musikkmagasinet Pitchfork skrev: «Det var en usannsynlig kombinasjon av dansemusikk og protestsanger.»

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS