Anonym hjelp

Publisert

Anonyme Alkoholikere (AA) med tilbud til lhbt-personer. – I AA er alle er velkomne uansett legning, men 12-trinnsgrupper for lhbt-personer, som vi ønsker å tilby i Oslo, finnes blant annet i Stockholm, England og USA. Da jeg kom inn i dette fellesskapet og sluttet å drikke og ruse meg, følte jeg at jeg forlot homsemiljøet og dermed mistet mye av meg selv. Dette så jeg i ettertid at ikke stemte, men det var slik det opplevdes den gangen. Skal du over til et alkoholfritt liv, så er det fint å treffe noen andre i samme situasjon som har gått foran, sier «Markus» til Blikk Nett. «Markus» er initiativtager til gruppa, og han vil som anonym alkoholiker ikke stå fram med sitt egentlige navn i media. Anonyme Alkoholikere er et fellesskap som deler erfaringer, styrker og håp med hverandre for å løse sitt felles problem med alkohol. Kjernen i programmet er De Tolv Trinn, men den eneste betingelsen for medlemskap er et ønske om å slutte å drikke. Det er ingen avgifter eller kontingenter for AA-medlemskap. Møtet 10. februar i LLHs lokaler i Tollbugata i Oslo er et speakermøte. Det vil si at en person deler sin egen historie. På dette første møtet er alle er velkomne, både alkoholikere og andre. Det vil så arrangeres fire møter i måneden, og ikke-alkoholikere er også velkommen på tre av de fire møtene i måneden.

– Hvilke forventninger har du til møtet?

– At det kommer mange mennesker som ikke har vært med i dette fellesskapet før. Jeg har nå ikke bare fått livet mitt tilbake, men fått et liv jeg ønsker å leve. Jeg har selv lært så mye, og jeg ønsker å gi noe tilbake.

– Har lhbt-gruppa forskjellige behov enn andre med alkoholutfordringer?

– Vi har ikke andre behov, men jeg har kjent i de fire og et halvt årene jeg har vært rusfri, at det har vært godt å få nye venner i fellesskapet. Jeg opplevde at det var mye alkohol i homomiljøet, og det miljøet jeg hadde rundt meg var ikke et sunt miljø. Da jeg sluttet å drikke følte jeg først at jeg mistet mye av min identitet som homo, men så oppdaget jeg mange nye sider ved meg selv. Det er godt å møte folk som er på samme vei i livet, få venner du kan identifisere deg med og se andre fra samme miljø som har klart det. Dette har en positiv effekt, men den verdien som ligger i at en alkoholiker hjelper en annen, gjelder uansett legning. Første møte er søndag 10. februar kl 1630 i LLHs lokaler i Oslo. Adressen er Tollbugata 24.