Antony and The Johnsons spiller for et utsolgt Blå i Oslo i kveld, fredag 13. mai. Det er en enestående sjanse til å oppleve en av vår tids såreste, vakreste og mest unike artister, Antony. Antony er en ekstraordinær personlighet, og sammen med bandet The Johnsons har han tatt Manhattens performance, kabaret og queerscener med storm de siste årene.
Verden har virkelig åpnet øynene for fenomenet Antony, og den nye plata «I Am A Bird Now» har utløst et skred av hederlig omtale og full pott når terningene kastes. Antonys stemme beretter om kjønnsidentitet, rollen som outsider og voldsom kjærlighet. Alt akkompagnert av orkesteret The Johnsons.

Låta «You Are My Sister» er en duett med Boy George og i et intervju med Time Out fortalte Antony om samarbeidet,
«Jeg gråt i 24 timer etter han dro fra studio. George var den første refleksjonen av meg selv jeg så i verden da jeg var 11 år. Jeg så ham og tenkte,ok, det er det vi gjør når vi er slik som vi er. Vi blir sangere».

Låta «For Today I Am A Boy» er et fantastisk vitnesbyrd fra den andre siden av kjønn. Der man sitter og lurer på hvem man er.
Et barns fantasi kjenner ingen grenser og Antony kan med sikkerhet synge om dagen da gutten vokser opp og blir en nydelig kvinne.

Personligheten til Antony fungerer som fluepapir og foruten Boy George og Lou Reed kjenner også vidundergutten Rufus Wainwright sin besøkelsestid og stiller opp på den nye platen.

Nina Simone møter New Romantics
Selv om Antony ble født i England og oppvokst i California er han et ekte barn av New Yorks aparte natteliv. Antony dro fra England med familien da han var ti år gammel og savnet av England er ikke påtrengende. Han er en alien i frivillig utlendighet.
«Det er rart» forteller Antony i et intervju med Next magazine. «Å dra til London handler om konfrontasjoner. I New York er ikke utseendet og personligheten min noe stort tema. I England blir jeg hele tiden konfrontert med skammen jeg tilsynelatende burde føle på grunn av identiteten min».

Når ord som ekstraordinær, performance og cabaret blir brukt for å beskrive Antony kan man fort male frem et bilde av en dragdronning i sitt indre. Men så er ikke tilfelle.
«Jeg har aldri vært en dragqueen. Drag er menn som kler seg som kvinner for å underholde. Kanskje jeg er en kjønnsoverskrider? Jeg er i hvert fall ikke en dragqueen», forteller Antony i et intervju med Now Magazine.
«Jeg bruker make up, men det gjør Little Richard også. Jeg elsker emosjonell sang og mange av de sangerne jeg elsker er kvinner, men god sang krysser grensene når det gjelder kjønn».

I et intervju med magasinet Gadfly snakker Antony om inspirasjonskildene sine.
«Jeg har alltid vært opptatt av det spektakulære. Da jeg var 10 år var det sangere som Kate Bush, Marc Almond og Alison Moyet som inspirerte meg».
Derfra beveget han seg mot sangere som Billie Holiday, Diamanda Galás og selvfølgelig Nina Simone. Det er akkurat disse inspirasjonskildene som gjør en konsert med Antony and The Johnsons til en sterk opplevelse. Gruppens fremtoning og avant garde soul mikset sammen med råe, nakne fortellinger har fått publikum til å bryte sammen i gråt.

«Hvis jeg trodde jeg plaget publikum med følelsene mine ville jeg blitt syk og aldri gjort det igjen. Mange forlater forestillingene våre gråtende, men håpet mitt er å gjøre opplevelsen oppløftende. Jeg tror musikk kan ha en slik effekt. Jeg mener, musikk har reddet meg mang en gang», forteller Antony i et intervju med Next Magazine og beviser at han er en ekte torch singer.

Gå ikke glipp av denne sjansen til å se Antony and The Johnsons. Konserten finner sted fredag 13. mai på Blå i Oslo. Billetter legges ut for salg 3. mars.