ARCA. Foto: Frederik Heyman. Trans i ørene Det er Transgender Awareness Week, som er forløperen til Transminnedagen fredag 20. november. I den anledning gir Blikk deg et knippe trans- og ikke-binære artister verdt å låne et øre til. Reidar Engesbak Tekst Publisert tirsdag 17. november 2020 - 20:14 Sist oppdatert tirsdag 17. november 2020 - 20:19 ARCA Honey Dijon Tami T Octa Octa Against Me! ANOHNI Sophie FAKA arca faka honey dijon kultur octa octa sophie tami t trans transminnedagen
Brooke Eden er vår nye lesbiske countrystjerne Musikkvideoen «Sunroof» er den skeive kjærlighetslåta du trenger nå i pandemien.
«Forby homoterapi nå! Regjeringa må få ut finger’n!» Homonettverket i Arbeiderpartiet reager kraftig på at regjeringen har gått fra å love et forbud mot homoterapi til å si at de utreder et «eventuelt forbud».
Jakten på årets Oslo Pride-låt har startet Er du artisten som leverer den offisielle Oslo Pride-låta i år. Konkurransen er i gang.
– En festival i seg selv Årets Pride Art-utstilling får nesten 1000 kvadratmeter å boltre seg på. – Det blir vår største utstilling noensinne, sier leder Frederick Nathanael.
Stortinget sier nei til tredje juridisk kjønn og offentlig beklagelse for tvangssterilisering – Det er det minste de kan gjøre, sier Mathilde Fossheim i Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens.
«Fødeforelder» på ville veier – Det er frustrerende å se denne typen skremselspropaganda i media, sier Skeiv Ungdom.
Siljes hemmelige forelskelse I podcastserien «Usagt» åpner Silje Nordnes seg om den første kvinnen hun forelsket seg i.
Kunsten å rakne med stil Det er 40 år siden Soft Cell slapp «Tainted Love». Monsterhiten gjorde nylig comeback i HBO-serien «It’s A Sin».
«Hva betyr å angre?» «Vi kan ikke nekte en hel pasientgruppe hjelp av frykt for at 1 til 2 prosent transfolk kan finne på å angre», skriver Karoline Skarstein og Luca Dalen Espseth.
– Innfør en tredje juridisk kjønnskategori – Det er på tide at Norge innfører en valgfri tredje juridisk kjønnskategori, skriver Odd Thomassen, leder i Skeiv Ungdom.
Kjærlighet smelter is Onsdag 24. februar åpner årets Vinterpride på Lillehammer. – Selv om det blir annerledes i år, kan vi ikke slutte å leve på grunn av korona, sier festivalsjef Kjell-Gunnar Nilsen.
«Jeg heter Alexander» «For meg har testosteron vært en stor trygghet». Se dokumentaren «What’s Real» på Blikk.
Generasjon Z gransker seg selv Serien Genera+ion utforsker generasjon Z sitt forhold til seksualitet, kjønnsidentitet og trøblete familieliv – gjennom blikket til en av deres egne.
FRI med ny hatkrimkampanje En halv million kroner til FRIs kampanje om hatkriminalitet og en informasjonskampanje om rettigheter. – Det er viktig at man som skeiv føler at det er trygt å anmelde, sier Elsa Skjong i Rosa Kompetanse justis.
Prøysenprisen 2020 til Valkyrien Allstars Prøysenprisen deles i år ut til noen som har turt å gå egne veier, som har satt en sjanger på kartet og som aldri slutter å overraske. Prøysenprisen 2020 gikk til Valkyrien Allstars. Reidar Engesbak
71BODIES til Dansens Hus Kompaniet 71BODIES er aktuelle på Dansens Hus med sitt kunstneriske prosjekt, «In First Person», laget om og av transpersoner fra Norge og Europa.
Kapteinens kamper Megan Rapinoe ble verdenskjent etter fotball- VM i 2019 på grunn av sin smarte spillestil og motstand mot forskjellsbehandling av kvinner, homodiskriminering og rasisme. Nå har hun skrevet en tvers igjennom lesbisk og politisk selvbiografi.
Kjærlighet og intriger I «Salir del Ropero» («Bestemor kommer ut av skapet») spiller Verónica Forqué og Rosa María Sardá to bestemødre som bestemmer seg for å gifte seg.
Da psykiatrien friskmeldte homofile I USA i 1973 ble 81 ord fjernet fra psykiaternes diagnosemanual. Det førte til slutten på elektroterapi, kastrering og hysterektomi som «kur» mot homofili. Nå blir denne revolusjonen i lhbt+historien dokumentarfilm og filmserie.
Kjærlighet uten sex? – Mange kan leve lenge uten sex, men så har de plutselig forelsket seg i en annen, og da vekkes ideen om at et forhold må ha sex, sier parterapeuten Anne Kyong Sook Øfsti. Blikk har spurt seks skeive om sex er nødvendig i et kjæresteforhold.
PARTERAPI Når lesbepar sliter med ikke å bli «sett» av den andre, og når homsepar strever med at bare den ene vil ha et åpent forhold, kan redningen være parterapi. Eller å gå. – Altfor mange bare holder ut fordi de ikke tør eller vil gå, sier parterapeut Anne Kyong Sook Øfsti.
Homofile skiller seg oftere Studier viser at homofile par løser konflikter på en mer konstruktiv måte enn heterofile par, men ferske tall viser også at homofile par har større skilsmisserisiko.
Hvor faen ble det av Norge?! – Skeive og kvinners erfaringer er mangelvare i populærkulturen, sier ildsjelene bak Olivia Rekorder.
Sensuropprøret som ble sensurert I over ti år har regissør Jan Dalchow reist verden rundt for å undersøke tabuer rundt kropp og nakenhet.
Olly om Richie Richie Tozer i «It’s A Sin» er den rollen Olly Alexander har identifisert seg mest med. – Vi dro begge til London med drømmen om å bli berømt, rik og ha masse sex. Men mens jeg var åpen, skjuler Richie at han er homofil.
Da festen stoppet i The Pink Palace Serien om vennegjengen i The Pink Palace, er hans mest personlige noensinne. Det tok 30 år før Russell T Davies klarte å skrive «It’s a Sin». – Jeg var heldig som ikke fikk hiv, sier han til Blikk.
Familiegjenforening i limbo Nicholas Wilkinson (SV) har utfordret justisminister Monica Mæland (H) på Regjeringens gjenforeningspolitikk for skeive asylsøkere.
JAKTER PÅ VINTAGESKATTER Sykepleierne Kristina og Kaja er samboere og businesspartnerne. De selger håndplukkede vintageskatter til hele Norge fra sitt hundre år gamle sørlandshus utenfor Mandal.
Turistsjefen Alfhild Hovdan hadde kortklipt herresveis, slips og bein i nasen. Ho var ein uredd, idérik og kontroversiell turistsjef i Oslo i meir enn 40 år.
Menn som elsker menn I 20 år har Hugh Nini og Neal Treadwell samlet på fotografier som viser kjærlighet og ømhet mellom menn. Nå har de utgitt i praktboka «LOVING».
Bjørn Hatterud nominert til Kritikerprisen Boka «Mjøsa rundt med mor. Ei livsreise» er en refleksjon rundt klassereiser, en hyllest til mor, og en anerkjennelse av at vi aldri helt klarer å løsrive oss fra vår barndoms dal.