Pride

Fetisj-støtte til Barents Pride

Per Helge Nylund, også kjent som Mr. Fetish Europe, gir 1.000 euro i gave til Barents Pride.

Per Helge Nylund fra Tromsø ble kåret til Mr. Leather Norway i 2019. Siden vant han kåringen Mr. Fetish Europe 2024.
Publisert Sist oppdatert

Barents Pride i Kirkenes gikk av stabelen i slutten av september, og var et samarbeid mellom FRI, Amnesty International, Helsingforskomiteen og den russiske, skeive organisasjonen Equals.

Barents Pride har blitt en viktig pridefestival for skeive russere, som hvert år tar seg over grensen for å delta.

I år, som tidligere år, var det både kunstutstilling, filmvisning, paneldebatt, boklansering og selvsagt Prideparade med påfølgende fest på programmet.

I tillegg var det punktdemonstrasjon hvor deltagere aksjonerte ved Storskog grenseovergang til Russland.

Pengegave fra Mr. Fetish Europe

Under årets Barents Pride deltok også den regjerende Mr. Fetish Europe, Per Helge Nylund, aktivist og drivkraft bak Arctic Pilot, en fetisj-samling som arrangeres hvert år under Arctic Pride.

Med seg til Barents Pride i år hadde den regjerende fetisjmesteren en gavepakke til festivalen: en sjekk på 1.000 euro, som med dagens kurs tilsvarer omtrent 11.600 kroner.

Sjekken ble overlevert på Barents Prides avslutningsfest.

– I dette landet som virker så kaldt, vet, forstår og tror vi at menneskelige verdier som respekt, omsorg, vennlighet og kjærlighet bør være rettesnoren vi følger, sier Nylund i et intervju med Sør-Varanger avis.

Bred fetisj-støtte

I egenskap av å være Mr. Fetish Europe 2024, er Nylund frontfigur for stiftelsen Equal Productions.

Stiftelsen er knyttet til over 250 ulike organisasjoner og klubber for fetisjfolk, skeive, og lhbt+ samfunn over hele Europa.

– Takket være støtten fra disse klubbene og gruppene, så vel som selskaper og butikker som legger til rette for vårt fellesskap, kan jeg donere litt penger for å vise vår takknemlighet for Barents Pride-prosjektet og arbeidet som Arctic Pride gjør generelt.

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS