Dette er pridene i oktober og november

Publisert

8.-17. oktober: «Wunderkammer»

«Wunderkammer» er Pride Arts første kunst- og kulturfestival etter at gruppa i fjor brøt av samarbeidet med Oslo Pride, for å bli en frivillig og kunstnerstyrt organisasjon. 8.-17. oktober stiller 130 kunstnere fra 25 land stiller ut 600 kunstverk på DOGA i Oslo.

Ifølge Frederick Nathaniel, leder for Pride Art, er halvparten av kunstnerne som stiller ut profesjonelle, mens den andre halvparten definerer seg som amatører, hobbykunstnere eller nybegynnere. I magasinet Blikks oktobernummer kan du lese intervjuer med Tove-Mari Odderdal, Stephan Lee Udbjørg, Dominika Miklar, Trygve Skorand og Marianne Strømm (aka Arm Strom), som alle stiller med verk til utstillingen.

Utstillingen blir den største skeive kunstutstillingen i Norge noensinne, og på DOGA kan du også få med deg et skeivt scenekunst-program med alt fra konserter til performance i løpet av utstillingsperioden. Til åpningen 8. oktober, kommer ordfører Marianne Borgen for å klippe snoren.

Klikk her for mer informasjon.

«Wunderkammer» blir den største skeive kunstutstillingen i Norge noensinne
«Wunderkammer» blir den største skeive kunstutstillingen i Norge noensinne

16. oktober: Åfjord Pride

I 2021 arrangeres Åfjord Pride for andre gang. 16. oktober blir det stor fest på Fosenhalvøya i Trøndelag, med regnbuemesse i kirka og åpningsarrangement i sentrum, før paraden til Åfjordhallen ledes an av DJ Pøbel. Til feiringen i Åfjordhallen kommer blant andre Tore Petterson og Axel Frønes, i tillegg blir det dans, panelsamtaler og fest før Åfjord Pride avsluttes med en konsert av selveste TORA aka Tora Dahle Aagård.

Nøyaktige tidspunkt for de ulike arrangementene kommer snart, lover Åfjord Pride, så hold deg oppdatert på Facebook. Billetter til arrangementet i Åfjordhallen kan du kjøpe her.

Klikk her for mer informasjon.

Åfjord Pride arrangeres for andre gang i år. Bildet er fra fjorårets parade gjennom sentrum.
Åfjord Pride arrangeres for andre gang i år. Bildet er fra fjorårets parade gjennom sentrum.

18.-24. oktober: Hallingdal Pride

Hallingdals første pridefestival stiger ut av høstmørket som et etterlengtet lysglimt. Mandag 18. oktober starter ukas aktiviteter med flaggheising ved Gol skole. Her blir det taler fra ordføreren, lederen av Hallingdal Pride og Nils-Erik Aasen Flatø, leder av Fri Oslo og Viken. Samme dag kan du få med deg Aasmund Viks foredrag om skeiv historie.

Utover uka byr Hallingdal Pride på kulturinnslag, quiz, bingo, taler, appeller, talkshow med Amnesty og Queer Budapest og – selvfølgelig – parade lørdag 23. oktober.

Klikk her for mer informasjon.

Når novembernettene blir lange er det nok en gang tid for Arctic Pride.
Når novembernettene blir lange er det nok en gang tid for Arctic Pride.

15.-21. november: Arctic Pride

Arctic Pride i Tromsø arrangeres i år for syvende gang. Sist gang festivalen ble avholdt var det rekordstort oppmøte. Vil de etter to lange år med pandemi og smittevern få ny oppmøterekord?

Programmet for Arctic Pride 2021 er fremdeles ikke klart og du kan fremdeles melde inn programpunkter. Holde deg oppdatert om siste nytt fra nord på Arctic Prides facebookside og hjemmeside.

Powered by Labrador CMS