Torsdag 24. september arrangerer Skeiv ungdom i Hammerfest seminar for yrkesgrupper som jobber med barn og ungdom, og andre interesserte. Seminaret finner sted på Arktisk Kultursenter (bildet) der foredragsholderne blant annet er Hanne Børke Fykse, prosjektleder for Rosa Kompetanse, Tarald Stein, forfatter og en av initiativtakerne til et nettverk for transpersoner, Espen Evjenth, leder av Skeiv Ungdom, Håvard Øvregård, leder for Norges idrettsforbunds prosjekt «Med idretten mot homohets», Jesper Bintos, utekontakt i Hammerfest og Gunhild S. Johansen, leder for Skeiv ungdom i Hammerfest.

    – Vi håper at det kommer mange, både til dagseminaret og til den skeive kulturkvelden etterpå med diktlesing, pianospilling og filmvisning. Dette er et arrangement som er åpent for alle, voksne som unge, profesjonelle som «vanlige», ifølge Jesper Bintos.

    Sammen med Gunhild S Johansen har han tatt initiativet til arrangementet. Blant annet får gjestene som dukker opp på AKS sjansen til å benytte seg av Menneskebiblioteket i samarbeid med Norsk Folkehjelp.

    – I «biblioteket» stiller en del fokuspersoner opp som ambassadører til utlån. De er enten skeive eller har kontakt med det skeive miljøet. De plasseres ute i kafémiljøet i AKS slik at alle som kommer forbi kan «låne» dem for å stille spørsmål, få fordommene sine testet, eller bare slå av en prat med en som ikke er som alle andre, sier Bintos.

Påmelding til seminar: hammerfest@skeivungdom.no

Skeiv kulturkveld, Arktisk Kultursenter, Strandgata 49, Hammerfest kl 18.