Luca Guadagninos kritikerroste film «Call Me by Your Name» hadde premiere under Sundance filmfestival for et år siden og har siden innkassert et drøss med filmpriser. Nå er filmen blant favorittene før Oscar-utdelingen 4. mars 2018.

Årets homoromanse

«Call Me by Your Name» har norsk kinopremiere 26. januar. Blikk har intervjuet regissøren Luca Guadagnino og skuespillerne Arnie Hammer og Timothée Chalamet som forelsker seg i hverandre i den romantiske Oscar-favoritten.

Publisert Sist oppdatert

Historien i «Call Me by Your Name» utspiller seg i løpet av seks uker i Italia sommeren 1983. 17 år gamle Elio, som spilles av Timothée Chalamet (21), faller for den sju år eldre studenten Oliver, spilt av Armie Hammer (31).

Dette er en rørende, sjarmerende og poetisk film om den første kjærligheten, som har gått sin seiersgang på festivaler verden over. Kritikerne overgår hverandre i superlativer, og filmen regnes nå som én av de store Oscar-favorittene. Her hjemme vant den nylig publikumsprisen under Bergen Filmfestival. Men i utgangspunktet var ingen interessert i å satse penger på produksjonen.

– Investorene syntes historien var for enkel, forteller regissøren Guadagnino (46) til Blikk.

– De lurte på hvor konflikten var. Kunne jeg ikke legge til en antagonist for å skape mer drama? Elios mor kunne for eksempel være homofob? sier Guadagnino om innvendingene han møtte.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS