Intervju

Agri, Tyrkia – 1980.
Agri, Tyrkia – 1980.

Walderhaugs Atlas

Arne Walderhaug er en sentral skikkelse i den norske homobevegelsen. Nå er bildene hans som spenner over flere kontinenter og 45 år kommet ut som bok. – Jeg tror jeg som homo har fått innpass hos de lokale på en helt annen måte enn om jeg var heterofil, sier fotografen.

Publisert

Den nye fotoboka «Arne Walderhaug – Reiser. Fotografi 1975 – 2020» samler Arne Walderhaugs fotografier gjennom 45 år. Siden 1970-tallet har Walderhaug reist verden rundt for å fotografere mennesker og steder, de fleste av dem vidt forskjellige fra de han var vant med i oppveksten hjemme i Norge.

– Jeg har alltid hatt en oppdagelsesnysgjerrighet. Da jeg var liten, var jeg veldig fascinert av atlas. Jeg reiste på kartet, før jeg kunne reise i virkeligheten, sier Walderhaug når Blikk møter han på en kafé i Oslo.

– Jeg vokste opp i en tid hvor det å reise ikke var så vanlig. Da jeg var fire, fem år gammel, reiste familien vår til Danmark. Den gangen måtte man ha pass for å reise, og det må ha kosta foreldrene mine mye penger.

På midten av 70-tallet foretok Walderhaug tre reiser gjennom Midtøsten og Asia. Siden den gang har han stort sett alltid vært på reisefot – og alltid med kamera i bagasjen. I tillegg til en omfattende mengde fotografier, noen av dem aldri tidligere stilt ut eller publisert, inneholder boka tekster av kunstkritiker Lars Elton, fotohistoriker og samler Olav Løkke og kunsthistoriker Tom Hovinbøle.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS