Heming Welde Thorbjørnsen Foto: Reidar Engesbak
Heming Welde Thorbjørnsen Foto: Reidar Engesbak

Arrangerer Haugaland Pride i Haugesund

I august arrangeres Haugaland Pride i Haugesund. Initiativtaker Heming Welde Thorbjørnsen er godt i gang med forberedelsene.

Publisert

4. august vil det for første gang arrangeres en Pride-parade i Haugesund. Initiativtaker Heming Welde Thorbjørnsen er godt i gang med forberedelsene av Haugaland Pride.

Stort engasjement

- Vi har allerede vært i kontakt med FRI Rogaland, kommunen og næringslivet, og jeg tror det kommer til å bli en flott feiring. I tillegg til paraden, håper vi å skape god Pride-stemning og kulturarrangementer i Byparken, forteller Thorbjørnsen.

Det har riktignok vært arrangert noen skeive arrangementer i området tidligere, men ikke på den tradisjonelle måten med parade og tilhørende arrangementer som Thorbjørnsen nå vil sette i gang.

– Det var en flott skeiv utstilling på Karmøy i fjor, men den fikk dessverre ikke nok dekning. Nå håper vi at flere engasjerer seg. Det har allerede meldt seg mange frivillige på Facebook som vil bli med å gjennomføre dette.

Gjør en forskjell

Thorbjørnsen er blant annet i samtale med kulturscenen Bedehuset Bar og Bazar for å arrangere Pride House-arrangementer med et litt mer politisk innhold. Han håper også på en skeiv kveld på nattklubb etter paraden.

Han fortsetter.

- Vi booker nå artister og appellanter som kan bidra under priden. Det ligger an til å bli en veldig flott feiring. Vi skal også ha pengeinnsamling så vi kan få stiftet en forening som kan drive priden her årlig. Jeg vil jo ikke at dette bare skjer en gang.

Han oppfordrer så mange som mulig til å delta på arrangementene og særlig paraden.

- Kle deg ut og bruk maske dersom du er i skapet, men møt opp og gå i sammen med oss. Kanskje det blir tre stykker i paraden, kanskje vi blir sytten. Men uansett vil hver enkelt som kommer gjøre en stor forskjell. Og det trenger ikke å ta mer enn en time av livet ditt.

Mer info: Haugaland Pride