Kulturtipset

Publisert

– I disse dager er det ingen vei utenom å anbefale Astrup Fearnleys utstilling med Elmgreen & Dragset. Utstillingen åpner 21. mars. – Og i slutten av måneden feirer jo våre gode venner i Fire hele 10 år, så det er et must å være med og feire det 28. og 29. mars på The Villa og Stratos i Oslo. Gratulerer og hurra! sier Øyvind Rones, en av gutta bak klubbkonseptet Indieseksuell. – Uten at jeg skal skryte på meg at jeg er noe kunstorakel, for å si det mildt, så har jeg blitt foret med såpass mye lovord om Elmgreen & Dragset av min Indieseksuell-makker Kjetil Sandlund, at jeg har prøvd å sette meg mer inn i det de har gjort. Det har jeg kost meg såpass med at jeg med sikkerhet kan si at det blir en utstilling man rett og slett ikke kan gå glipp av. Og når det gjelder Fire, så går bøttevis av kudos til de gutta som har stått på med dette flotte klubbkonseptet i så mange år, og fortsatt er like entusiastiske. Indieseksuell startet høsten 2010. Den neste tiden besøker klubbkonseptet tre norske byer:Fredag 21. mars: Revolver, Oslo (Live: Ultra Mega Technobandid Stefan)Fredag 28. mars: Landmark, Bergen (Live: Leif And The Future)Fredag 4. april: Circa, Tromsø (Live: Leif And The Future)Og under Europride blir det som i fjor arrangert Get Dancy vs Indieseksuell på Victoria Nasjonal Jazzscene fredag 27. juni.

– Hvilke kulturopplevelser er du mest glad i?

– Jeg er veldig glad i konserter og festivaler, og bruker nok det aller meste av min tid på det. Sånn sett er Oslo rene himmelen med tanke på hvor mye som skjer til enhver tid, og byen er full av ekstremt dyktige, initiativrike og entusiastiske folk som det er stas å jobbe og henge med. Det er for eksempel veldig vemodig at det er nesten et helt år til neste by:Larm, men det er heldigvis masse på gang før det også. Og det dukker stadig opp nye spennende ting, som for eksempel Oslo Psych Fest som kommer til å gjøre høsten en million ganger bedre.

– Hva er homokultur for deg?

– Utgangspunktet for mitt forhold til homokultur var vel egentlig at jeg syntes det var veldig snevert, og at det er behov for mye mer som treffer litt bredere totalt sett. Men på mange måter tenker jeg heller ikke så forskjellig på homokultur i forhold til heterokultur, det er i alle fall svært sjelden jeg velger hva slags kulturtilbud jeg skal benytte meg av basert på om det er rettet mot homoer eller ikke.

– Hva er din beste kulturopplevelse?

– De som kjenner meg godt ville sikkert sagt at jeg har min beste kulturopplevelse annenhver dag, siden jeg har en tendens til å bli litt revet med i øyeblikket når jeg skal snakke om bra konserter jeg nettopp har vært på. I år har The Warlocks på Revolver og Darkside på Parkteatret imponert aller mest, i tillegg til noen fantastiske dager med by:Larm.

– Hva er din verste kulturopplevelse?

– Jeg har alltid vært klar på at man må ta ting for det de er, og det er ganske mye som helt åpenbart ikke har meg som målgruppe. Men hvis jeg er DJ på enda et event hvor det insisteres på at jeg skal spille noe John Mayer eller James Blunt én gang til, så tror jeg sjelen min visner fullstendig.