Nordmann til VM i pole sport

Publisert

Sondre Heimlid (26) fra Vang i Valdres har blitt kåret til Norgesmester i pole sport. Nå går turen til VM i Tarragona, Spania.

Mye fordommer

Heimlid har drevet med pole sport de siste fire årene, men innrømmer at det var helt tilfeldig at han begynte med det.

- Da jeg bodde i Bergen, ble jeg utfordret av en venninne, og vi dro på en time sammen. Jeg trodde ikke det skulle være noe spesielt. Fordi folk stort sett forbinder pole med stripping, er mange forutinntatt rundt det. Det var jeg også. Men det viste seg at jeg likte sporten, og fortsatte. Det er faktisk veldig mye styrke, dans, fleksibilitet og smidighet i denne sporten, så det er utrolig god trening. Dessuten kan man skape veldig mye nytt og spennende med pole sport.

Heimlid forteller at de fleste menn som driver med pole er skeive, og at det nesten er vanskelig å rekruttere heteromenn til sporten. Foto Jenny Johannes Jacobsen
Heimlid forteller at de fleste menn som driver med pole er skeive, og at det nesten er vanskelig å rekruttere heteromenn til sporten. Foto Jenny Johannes Jacobsen

Ville ikke til NM

NM var i starten av mai. Heimlid synes det er artig at han kom til toppen, særlig fordi han opprinnelig ikke hadde tenkt å delta. Da han deltok på NM i 2015, var det uten et lag – en opplevelse han synes var ensom. Men lederen for pole-studioet Studio Nye Tendenser, Jorge Lera, klarte å overtale ham til å gjøre et nytt forsøk.

– Denne gangen kunne jeg gå til NM som et del av et lag. Selv om pole er en individsport, har vi som lag hatt et enormt samhold, og det har bidratt til at jeg har kommet så langt. Det er så mange regler og kriterier for å få poeng i sporten, så det samholdet er viktig for å kunne utvikle seg. Og nå som jeg har kommet til VM, vil jeg kunne få enda nye impulser. Det blir spennende.

Vil markere seg

Likevel vil Heimlid understreke at han ikke har noen ambisjoner om å få pallplass. Han er nå rangert på 13. plass, men målet er å nå et høyere resultat.

- Det viktige for meg nå, er å få markert meg internasjonalt. Deretter kan jeg jobbe for å komme meg høyere opp på listene ved senere anledninger.

Verdensmesterskapet går av stabelen 13. – 16. juli. Gratis livestream er tilgjengelig på www.polelive.com, og Heimlid går på kl 09.50 den 14. juli. Ellers ligger utøverprogrammet på nettsidene til International Pole Sport Federation: www.polesports.org.