Foto: Trygve Høiseth
Foto: Trygve Høiseth

Svett på nett: Jim Høyen

Publisert

Gaysirs Jim Høyen ser gjerne at Stein Erik Hagen planlegger luksusferien hans. Ellers foretrekker han sykkel og natur.

Navn:

Jim Høyen

Alder:

52

Gjør:

Daglig leder i Gaysir AS

 

Hva skal du gjøre i sommer?

Først blir det ett par helger med familie. Dra på familiebesøk, og få besøk. I august er planen å dra på sykkeltur på det Skotske høylandet. Først besøke Edinburgh i noen dager. For så ta tog til Inverness, og sykle rundt deromkring. Blant annet til Loch Ness. Satser på å se Loch Ness-monsteret. Men for det meste blir det Oslo-sommer. Så langt har jo det vært en vinner.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?

Si det. Kanskje at jeg ikke gidder å ligge i solen, men heller ligger i en hengekøye ved et vann i marka.

Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?

Jeg går helst til Ullevålseter, Kikutstua eller Lillosetera. Bortsett fra det så går jeg på Gaysirs og SCORE's fest under Oslo Pride.

Sommerdings du ikke kan leve uten?

Det må bli elsykkelen. Den tar meg til nye steder i marka, Oslo og omegn.

Favoritt app på mobilen i sommer?

Storytel. Hører på lydbok så snart jeg har anledning. Spesielt når jeg løper lange turer.

Hit drar jeg aldri tilbake? Hvorfor ikke?

Kan ikke komme på noen reisemål som har vært helt fadeser, eller som jeg ikke kan tenke meg å dra tilbake til. Men typiske «syden»-reisemål midt på sommeren er jeg foreløpig litt ferdig med.

Hit drar jeg gjerne igjen? Hvorfor?

Det er mange steder jeg gjerne drar tilbake til. Men det jeg først og fremst tenker på er sykkelferien i Loiredalen. Sykle fra slott til slott. Kun stoppe for å smake på vin og nyte lange lunsjer.

Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise fram av Norge?

Hvis jeg skulle vist fram Oslo ville jeg tatt dem med på tur i marka, men også Vigelandsparken og Karl Johan. I tillegg ville jeg tatt en lunsj på Frognerseteren for å nyte utsikten over Oslo.

Men hvis hele Norge var alternativet ville jeg tatt de med til Nord-Norge i håp om å få sett midnattssolen.

Hva vil du ikke vise fram?

Stor sett hele Oslo er veldig severdig. Men området  rundt Vaterland og Grønland ville nok stått nederst på besøkslisten.

Hvilken lhbtq-person ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

Jeg kunne godt tenkt meg en ferie preget av ekstravaganse og luksus. Da tenker jeg det hadde vært greit om Stein Erik Hagen planla turen. Men det er fordi jeg forutsetter at han tar regninga.

Hva leser du i sommer?

Som tidligere nevn blir det mye lydbok på meg. Jeg har oppdaget to norske krimforfattere som jeg ikke kjente fra før - Eystein Hanssen og Jørgen Jæger. Eystein Hanssen legger også deler av handlingen til området rundt der jeg bor.

I fjor sommer ble jeg bergtatt av «Noen kjenner mitt navn» av Lawrence Hill. Anbefales.

Favorittsommerlåt?

Lytter ikke mye på musikk, men det hender jeg lytter litt til musikk når jeg løper. Da må jeg ha noe som er up-tempo. Det er kanskje ikke en typisk sommerlåt, men når Disturbed's låt «Never Wrong» ramler inn på headesettet, får jeg ekstra stor fart.

Er Pride party eller politikk for deg?

Kan nesten ikke se at det ene kan leve uten det andre. Prideparaden oppleves nok som party av mange, men den oser også av politikk for dem som klarer å se forbi musikken og de danseglade. Det ligger mye rettighetskamp i den stoltheten som lyser ut av paraden. Jeg gikk også i prideparade på 80-tallet. Den gang var paraden mer synlig politisk - med slagord på paroler etterfulgt av kamprop. I dag feirer vi de rettighetene vi har kjempet oss til, samtidig som vi fortsatt må kjempe for å beholde dem. I tillegg må vi være ekstra synlige og høylydte for alle dem som ennå ikke har mulighet.