Skeiv sommer

Arve Juritzen er ekstra stolt over å dele hederen «skeivt forbilde» med sin datter

– Hun er 20 år nå, og opptatt av å sette lys på surrogati gjennom å fortelle sin historie, sier en stolt pappa Juritzen til Blikk. Ellers beskriver han seg selv som en usedvanlig nøye planlegger. 

Arve Juritzen ble, sammen med datteren Aida, kåret til et skeivt forbilde av avisa Nationen.
Publisert Sist oppdatert

I intervjueserien Skeiv sommer har vi i år snakket med mange av dem som nylig ble kåret til et Skeivt forbilde av avisa Nationen.

Tidligere programleder for TV 2, forfatter, gründer og nå politiker for Oslo Høyre, Arve Juritzen ble, av Nationen, fremhevet som skeivt forbilde sammen med sin datter Aida. 

Hederen ble gitt fordi begge har gjort mye for åpenhet om surrogati, etter at Arve Juritzen, som avisa skriver, dro alene til USA i 2003 

– Hva betyr en sånn utmerkelse som denne i Nationen for deg? 

– Jeg har på min måte bidratt til å synliggjøre skeive, og det er jo hyggelig at det blir sett, sier Juritzen til Blikk. 

At han ble kåret sammen med datteren og det gjør ham ekstra stolt. 

– Hun er 20 år nå, og opptatt av å sette lys på surrogati gjennom å fortelle sin historie. Det gjør meg til en stolt pappa

– Hva gjør du i sommer?

– Svarer deg fra Danmark, hvor det er noen dager med sand og kunst i Skagen. Skal på øyhopping i Stockholms skjærgård og så får vi ta en oppsummering til slutt og se om det må fylles på med sol og varme før høsten kommer.

 – Beste sommerminne?

– 13 år i verdens vakreste sommerhus i havkanten på Verdens Ende ved Tjøme. Leide et sted med et vennepar og det var så fint å se barna våre vokse opp der. 

– Dessverre ble huset solgt, og jeg har ikke funnet noe nytt. Stort savn. 

 – Verste sommerminne?

– Mitt første kyss bak bowlingen på Vøra camping utenfor Sandefjord. Hun het Hanne, var minst tre år eldre enn meg og tok føringen. Jeg var 12 år og det var veldig skummelt, men også litt fint …

 – Liker du spontane turer, eller er du en planlegger?

– Er en usedvanlig nøye planlegger. Har i mange år arrangert Norgesturne for familien og kost meg hele vinteren med å lage minutt-for-minutt-plan. 

– Har tenkt at årets øyhopping skal være litt spontan, men tipper jeg straks sitter foran PC’n og googler og bestiller.

 – Hvilke skeive saker brenner du for?

– De konservative menighetene i Norge må slutte å fordømme og utestenge skeive, det tar liv. Jeg ser en liten positiv bevegelse, men det haster og mange ledere med dobbeltliv må skamme seg. 

– De fleste skeive har det usedvanlig trygt og godt i Norge derfor må vi nå rette blikket utover hvor det å elske hvem man vil kan gi dødsdom.

– Hva leser og ser du på i sommer?

– RuPauls selvbiografi «The House of Hidden Meaning». Kjedelig og dårlig skrevet start, håper den tar seg opp. 

 – Favorittsommerlåt?

– Er mer opptatt av spillelister enn enkeltlåter. Favoritten nå er «Beach Lounge 2024 Ibiza Summer Chillout».

Powered by Labrador CMS