Urix

Indonesisk by erklært anti-lhbt

I en nyttårstale erklærer ordføreren i Medan byen «anti-lhbt» fordi han så homofile par i gatene på nyttårsaften.

I sin nyttårstale gjorde ordfører i den indonesiske byen Medan, Muhammad Bobby Afif Nasution, det tydelig at skeive ikke er velkomne i byen.
I sin nyttårstale gjorde ordfører i den indonesiske byen Medan, Muhammad Bobby Afif Nasution, det tydelig at skeive ikke er velkomne i byen.
Publisert Sist oppdatert

Muhammad Bobby Afif Nasution, ordfører i byen Medan nord i Indonesia, har erklært byen «anti-lhbt+». I sin nyttårstale uttalte Nasution at homofili er «uakseptabelt», etter å ha sett homofile par feire nyttårsaften sammen i byens gater.

– Langs veien foran rådhuset lurte jeg på hvorfor jeg så menn sammen med andre menn, sa Nasution i nyttårstalen.

– Det er uakseptabelt. Det er ingen lhbt i byen Medan. Vi er anti-lhbt.

Videre hevdet Nasution at det ikke er «en eneste etnisk gruppe i Medan som støtter relasjoner av samme kjønn», ifølge CNN Indonesia.

– Så la oss holde fast ved våre egne kulturelle verdier, det være seg i form av tradisjon og hverdagsliv, og også i forhold.

Nasution sa at han håper single i byen vil finne heterofile partnere, gifte seg og få barn.

Medan har en befolkning på mer enn fem millioner mennesker i sine bygrenser og urbane områder. Seksuell aktivitet mellom personer samme kjønn er kriminelt i to av landets provinser: Aceh, en konservativ muslimsk provins som praktiserer sharia-loven, og Sør-Sumatra, en provins med muslimsk majoritet, ifølge Human Dignity Trust.

I 2022 vedtok det indonesiske parlamentet en ny straffelov som kriminaliserer sex utenfor ekteskapet. Loven skal tre i kraft i 2025 og vil med høy sannsynlighet ramme det skeive samfunnet hardt.

Nasution, som er svigersønn til Indonesias president Joko Widodo, har blitt advart av den nasjonale kommisjonen for menneskerettigheter (Komnas HAM) om at loven er diskriminerende og i strid med landets grunnlov.

– Alle borgere i denne nasjonen må beskyttes mot diskriminering basert på etnisitet, religion, seksuell orientering og mer, sa Komnas HAM-kommissær Anis Hidayah som svar til Nasutions nyttårstale ifølge CNN.

Flere menneskerettighetsgrupper har stemplet Indonesia som et av de mest fiendtlige stedene for LHBTQ+-personer, og ifølge en Pew Research-rapport fra 2019 sier bare 9 prosent av indoneserne at homofili er akseptabelt.

Powered by Labrador CMS