Uteliv

Baba Bar vil til sentrum

– Vi har behov for større areal å boltre oss på, og et mere dynamisk sted med lokaler som gir større muligheter, sier Dana Jdid, grunnlegger av Baba Bar. Nå har baren startet en spleis for å nå drømmen om å flytte til Youngstorget.

Etter ett år i Hausmannsgate, planlegger Baba bar nå å flytte til Youngstorget, og har opprettet en spleis for å nå målet. – Det er helt fantastisk å se hvor mange som allerede har støttet spleisen, sier grunnlegger Dana Jdid.
Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne måneden var det ett år siden Baba Bar åpnet dørene på Hausmannsgate i Oslo. I løpet av dette året har ansatte og gjester på utestedet Baba Bar skapt et blitt et fristed for alle minoriteter. 

I sommer kom baren, som inntil da hadde vært skeiv-vennlig, ut som offisielt skeivt utested.

Eier Dana Jdid sa i en reportasje i Blikk fra den gang utestedet «bare» var inkluderende at «du kan ikke bestemme deg for å bli godt mottatt av hverken innvandrere eller det skeive miljøet».

Vil flytte sentralt

Som skeivt utested ble nedslagsfeltet til baren ennå større, og ambisjonene om å skape et større miljø, med flere tilbud, meldte seg kjapt.

I helgen lanserte derfor Baba bar en spleis, i håp om å få inn 500.000 kroner til det depositum slik at baren kan flytte inn i nye lokaler på Youngstorget midt i sentrum.

– Vi har tenkt på det lenge. Det skjer ikke ut av det blå, sier grunnlegger Dana Jdid og viser spesielt til da Baba bar rebrandet seg til et skeivt utested.

– Vi har behov for større areal å boltre oss på, og et mere dynamisk sted med lokaler som gir større muligheter, sier Jdid.

Hun mener hele det skeive miljøet har behov for, og fortjener, et sted som Baba Bar.

– Og det på en sentral plass som Youngstorget.

– Vi har trivdes godt i Hausmannsgate, men samtidig er det et isolert sted. Det er ikke så mye som skjer der, pluss at det ligger mange privatboliger der. Noe som setter begrensinger med tanke på ambisjonene vi har.

En evig optimist

Det er en stor sum Baba bar etterspør, i hvert fall for en enkeltperson.

– Men ved å snu på det hele og sørge for at flest mulig får mulighet til å bidra litt, så er det langt ifra umulig å samle sammen depositumet.

Spleisen ble opprettet fredag, og allerede er det kommet inn godt over 100.000 kroner.

– Når vi nå har fått denne muligheten til å flytte til Youngstorget, så griper vi den, sier Jdid.

Det er et hårete mål å skulle nå 500.000 på fire dager, men Jdid er optimist, både på vegne av Baba Bars fremtid og ikke minst det skeive miljøet som har omfavnet baren.

– Det er helt fantastisk å se hvor mange som allerede har støttet spleisen. Vi startet spleisen fredag kveld, så det i seg selv er imponerende med tanke på hvor mye som har kommet inn til nå, sier Jdid til Blikk.

– Det er ikke bare pengene som har kommet inn som varmer, men også det å se alle de fine kommentarene bidragsyterne skriver. Det viser at Baba Bar har livets rett, og kommentarene, i tillegg til pengene folk gir, er vår valuta.

– Men hva om spleisen ikke når målet om 500.000. Hva skjer da?

– Selv om vi ikke skulle komme i mål med denne spleisen så er den store deltakelsen med på å skape tillit hos en gårdeier, og det er en stor verdi i seg selv som muligens kan gjøre en forskjell og gi et forhandlingspunkt, sier Jdid.

Hun forsikrer at Baba Bar kan fortsette i Hausmannsgate hvis ikke alt går etter planen.

– Den tid den sorg. Da må vi fortsette å gjøre det beste vi kan. Men jeg tror vi når 500.000 kroner på spleisen, sier Dana Jdid til Blikk.

Info: Baba bar på spleis.no

 

 

Powered by Labrador CMS