Festival

Sniktitt på Oslo/Fusion-filmene

Oslo/Fusion starter 25. september, men allerede tirsdag 17. september kan du få en smakebit av årets program når festivalen inviterer til sniktitt på Baba bar i Oslo.

Oslo/Fusions åpningsfilm «Bottoms» (2023) er en sjanger knockout - der jentene pakker en knyttneve, ikke et sminkesett.
Publisert

Oslo/Fusion International Film Festival går inn i sitt 34. år, og i år vises det skeiv film fra 25. til 29. september på Cinemateket, Vega Scene og SALT i Oslo.

Men allerede tirsdag byr Oslo/Fusion på en smakebit eller tre på Baba bar.

– Det er et helt uformelt arrangement hvor vi vil vise noen trailere, samt noen kortfilmer som en forsmak på hva publikum kan forvente seg av årets festival, sier festivalsjef Bard Ydén til Blikk.

Skeiv fight club

Festivalen byr på spillefilmer, dokumentarer, kortfilmer og spesialprogram. Årets åpningsfilm er amerikanske «Bottoms» (2023) av regissør Emma Seligman.

Regissør Seligman, som debuterte med «Shiva Baby» i 2021 byr her på en skrudd, absurd og hysterisk high school-satire, skrevet sammen med Rachel Sennott, som spiller karakteren PJ.

Filmen følger bestevennene PJ og Josie, som er upopulære og lesbiske jomfruer. De drømmer om å miste jomfrudommen til Brittany og Isabel, skolens hotteste cheerleadere.

Alle klønete forsøk på å snakke med dem ender i fiasko, så de kommer opp med en ny plan: å starte en selvforsvarsklubb. I en bisarr vending har de plutselig startet en fight club i stedet. Men planen fungerer. Snart står skolens mest populære jenter i kø for å slåss med hverandre i selvforsvarets navn. PJ og Josie soler seg i glansen av berømmelse og oppmerksomhet, men etter hvert som virkeligheten innhenter dem, må de finne en vei ut før planen deres blir avslørt.

Kick start på Baba bar

Kick-starte på Baba bar skjer altså tirsdag 17. september kl. 18.

– Vi vil selvsagt svare på spørsmål om programmet og filmene, og vil som alltid høre fra publikum hva det er de ønsker seg av en skeiv filmfestival, sier festivalsjefen.

Fullt festivalprogram finner du her: Oslo/Fusion

 

 

 

Powered by Labrador CMS