Trans

Emma Watson med spark mot JK Rowling

Harry Potter-skuespilleren erklærte seg som heks under årets BAFTA.

Publisert

British Academy of Film and Television Arts’ årlige prisutdeling, British Academy Film Awards (BAFTA), gikk av stabelen 13. mars. Blant de mange som delte ut priser var skuespilleren Emma Watson, blant annet kjent fra filmene om Harry Potter.

Watson spilte rollen som Hermione Granger i filmatiseringen av JK Rowlings Harry Potter-serie, en serie med mange skeive fans. Den skeive fanskaren fikk hakeslepp da JK Rowling i 2020 begynte å ytre seg kritisk til transpersoner og det mange mener er ren ondskapsfull harselas på Twitter.

Tvitringen til JK Rowling førte til at mange Harry Potter-fans snudde ryggen til den forfatteren. Det samme gjorde flere av stjernene i Harry Potter-filmene, blant andre Emma Watson.

I 2020 gikk Watson ut på Twitter og fortalte at hun donerte penger til den britiske transorganisasjonen Mermaids. Watson tvitret også: «Transpersoner fortjener å leve livene sine uten å konstant bli fortalt at de ikke er de de sier de er. Jeg vil at mine trans-følgere skal vite at jeg, og mange andre mennesker rundt i verden ser dere, respekterer dere og elsker dere for de dere er».

Under årets BAFTA delte Emma Watson ut prisen for Beste britiske film og ble introdusert av vert Rebel Wilson, som spøkte: «Neste pris deles ut av Emma Watson. Hun kaller seg feminist, men vi vet alle at hun er en heks.»

Da Watson tok podiet sa hun: «Jeg er her for alle hekser.»

Emma Watsons fans tok uttalelsen som et spark mot JK Rowling og hennes såkalte “kjønnskritiske» overbevisning.

Powered by Labrador CMS