Daniel Soheili aka Diesel Nija i Kiki House of Meraki er MC på The Garden Mini Ball.
Daniel Soheili aka Diesel Nija i Kiki House of Meraki er MC på The Garden Mini Ball.

Salam inviterer til The Garden Mini Ball

Publisert Sist oppdatert

The Garden Mini Ball arrangeres i samarbeid med Salam & Bananaz til støtte for CA.PA Project, og inntekten går til å bygge et kulturhus på Filippinene.

Salam har holdt Salam Salong under hele Pride og i kveld er det klart for ballroom og voguing direkte strømmet på nett fra Tøyen kirke.

Ballroom-kulturen kan spores tilbake til 1920-tallet i USA der det ble arrangert store drag balls-konkurranser i Chicago, New Orleans, og ikke minst i konserthallen Rockland Palace i Harlem i New York. Vogue, eller voguing, er en danseform med røtter tilbake til 80-tallets New York, men kan også spores tilbake til 60-tallets Harlem.

Voguing, fikk strengt tatt innpass i populærkulturen gjennom Malcolm McLarens «Deep in Vogue» (1989) og Madonnas «Vogue» (1990), som gjenga et overflatisk blikk på kulturen. Det ødela heldigvis ikke – og i dag er voguing mer populært enn noensinne.

Også i Norge har ballroom-kulturen og voguing skutt fart, ledet an av grupper som Kiki House of Meraki. Les intervju lenger nede i saken.

Salam Salong tar utgangspunkt i planter og blomster og de vakre fargene og egenskapene en hage kan by på når de arrangerer The Garden Mini Ball fredag 25. juni.

Hele 11 utøvere fra Oslos Ballroom-scene skal vise sine kunster denne kvelden, fordelt på fem kategorier: American Runway , European Runway, Face OTA (åpent for alle kjønn og seksualiteter), New Way og Vogue Femme.

Et vogue ball er et «safe space» for lhbtq+ miljøet og alle er velkomne til å komme som den de er, eller som den de ønsker å være for denne kvelden. Ballroom kulturen hyller kjærlighet, kreativitet, queerness og individualitet.

The Garden Mini Ball presenteres av Georgia May (GiGi) Sunshin Revlon, dommer er John Harald Sand (Johnny) og dommer er Daniel Soheili aka Diesel Ninja i Kiki House of Meraki.

The Garden Mini Ball, fredag 25. juni, kl. 18. Strømmes på bananaz.no
Info: The Garden Mini Ball

Powered by Labrador CMS