Norges største skeive sportsarrangement, Raballder Cup, med 350 deltakere. Denne gangen også med en egen dameturnering.

– Vi forventer minst 350 deltakere. Flere og flere damer kommer med på Raballder Cup. Raballder Volleyball arrangerer i år en egen dameturnering. Nytt av året er at det også kommer gjester fra Polen til cupen, forteller sportslig ansvarlig for Raballder Volleyball, Kresten Lyngstad.

I fjor kjempet Norge, England, Belgia, Sverige, Tyskland, Østerike, Nederland og Italia om førsteplassen i volleyballkonkurransen. I tillegg var det spennende kamper og finaler i både innebandy og håndball. Over 40 lag fordelt på de tre idrettsgrenene konkurrer på to ulike arenaer. Håndball spilles i Ekeberghallen og innebandy og volleyball på Idrettshøyskolen. Fredag 17. februar starter det hele med innsjekking og sosialt samvær, og lørdag morgen går startskuddet for alle kampene.

Cupen har opp gjennom årene vokst seg stadig større. Fra tolv-tretten lag, har for eksempel Raballder Volleyball de siste årene fått med over 20 lag. Cupen og lagene er blitt godt kjente i Europa, og Raballder-lagene har selv deltatt i mange turneringer i utlandet. Når isposer, teip, klister og drakter, dommerfløyter og førstehjelpsutstyr er lagt bort på lørdag ettermiddag, er det klart for bankettmiddag og påfølgende fest.

– Vi har en egen bankett bare for cup-deltakerne, men etterpå åpnes dørene for alle andre. I år er G10 stedet. I nyoppussede lokaler i Oslo sentrum, i det gamle Mona Lisa-huset, blir det fest over tre etasjer. Flere Djs og liveband står for musikken, og det vil være en egen damebar. Vi satser på at dette blir vinterens store homofest. Vi regner også med at Amor stiller denne kvelden, siden det er helga etter valentinsdagen, sier Lyngstad.

OSL♥VE – Be My Valentine
For deltagere på Raballder Cup blir det bankett fra klokken 1930, men dørene åpner for alle andre festglade mennesker klokken 22.30. Festen står i kjærlighetens tegn og arrangeres i samarbeid med partyfikseren Ronnie Ottem. Det blir en egen scene der DJ tony d spiller deep soulful jackin’ house. På scene to spiller DJ Miss Goodnite jazzy og disco edits, og på den tredje scenen sørger DJ Monsuun for schlagere fra eurovision og det beste fra 80- og 90-tallet. I tillegg blir det altså en egen bar for damene. Sangerinne, låtskriver og artist Tezz Karlsen opptrer på festen sammen med Anders Lønne Grønseth på saksofon.

Raballder Cup, Håndball i Ekeberghalleb, og innebandy og volleyball på Idrettshøyskolen. Kampene spilles fra 09.00-18.00, og er åpent for publikum som vil komme å heie på sitt favorittlag. Raballder Cups homofest i G10, Grensen 10, starter lørdag 18. februar, kl 22.30.